TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polat seçimin faturasında İmamoğlu ve Yavaş’ı işaret etti

CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, Karşıyaka kongresinde yaptığı konuşmada seçimin faturasında isim vermeden Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı işaret etti

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Polat seçimin faturasında İmamoğlu ve Yavaş’ı işaret etti

CHP İzmir’de ise 5 Ağustos Cumartesi günü başlayan ilçe kongrelerinde ikinci haftanın sonuna gelinirken bugün mahalle delege seçimlerinde yaşanan hareketlilikle gündeme gelen, CHP’nin oy deposu olarak bilinen Karşıyaka ilçesinde sandıklar kuruldu.

Kongrede konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, siyaset gündemine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Partideki değişim rüzgarına değinen Polat, Mayıs seçimlerine ilişkin de özeleştiri yaptı. Polat, seçimin faturasında isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da büyük pay verdi.

CHP’YE GÖMLEK BİÇMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

Seçim sonrasında parti içinde başlayan ‘değişim' tartışmaları konusunda kamuoyunda oluşan ve iktidar tarafından gündeme getirilen söylemelere tepki gösteren Polat, “Bir seçim yaşadık ve hepimizin hayali seçimi kazanmaktı. Bunu başaramadık. Bunu konuşmamak mümkün değil. Mahalle delege seçimlerinde tartıştık, burada tartışacağız, il kongresinde tartışacağız ve son olarak kurultayda tartışacağız. Ardından partimizde değişimi sağlamış olacağız. Seçimi kazanamadık ama kazanmadık diye enseyi karartmaya lüzum yok. 25 milyon oy aldık. Bunun bize umut olması gerekirken biz karamsarlığa kapıldık. Toplumda mutsuzluk meydana geldi. Bu mutsuzluktan iktidar ve avareleri faydalandılar. Kalemi satılmış bazı gazetecilerin de sayesinde bütün tartışmaları Kemal Kılıçdaroğlu tartışmasına indirgedik. Bu seçimi sadece Kemal Kılıçdaroğlu kaybetmedi. 6 lider vardı. İBB ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız da vardı. Bu nedenle suçu Kemal Kılıçdaroğlu’na atmak doğru değil. Hangimiz Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha çok çalıştık? Bunu tartışmak AKP iktidarına yağ sürdü. AKP’nin yaptığı zamlara ve geçim sıkıntınsa bir perdeleme haline geldi bu tartışmalar. CHP’yi değiştirmek ve dönüştürmek dışarıdan birinin haddi değildir. CHP’de bir değişim olacaksa buna içeriden karar verilir. Kimsenin CHP’ye gömlek dikmeye hakkı yoktur, haddi de değildir” dedi.

KENDİ İLLERİNDE Mİ ÇALIŞSALARDI?

Seçimin kaybedilmesi noktasında özeleştiri yapan Polat, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren Polat, “Ben kendim de özeleştiri yapıyorum. Ben 27 dönemdeyken 53 vilayete gitmişiz. Acaba diyorum oyun yüksek olduğu metropollerde mi çalışsaydık diye düşünüyorum. Keşke diyorum kongreleri ertelemek yerine kongreleri yapıp yenilenmiş bir şekilde mi gitseydik seçimlere? Keşke herkes Sayın Tunç Soyer gibi kendi şehrinde çalışsaydı. İki büyükşehir belediye başkanları da Tunç Soyer gibi kendi illerinde mi çalışsalardı? O yüzden hepimiz kendimize döneceğiz. Partiyi nasıl yenileceğimize karar vereceğiz. Tüzün çalışması yapıyoruz. Hepinizi mutlu edecek kısımlar var. Mahalle delege seçimlerini partimiz ortadan kaldıracak. Tüm parti üyelerimizle ilçe ve il başkanını seçeceğiz.  Ön seçim getireceğiz ve ben de önseçimle aday olacağım” diye konuştu.

Son olarak İzmir Alsancak Limanı’nın Arap sermayesine satılması konusunu da hatırlatan Polat, “Bugünlerde İzmir’imizi bekleyen bir talanla uğraşıyoruz. Alsancak Limanı’nı Arap sermayesinden koruyacağız O gün geldiğinde hepimiz alanlarda olacağız. İzmir buna pabuç bırakmayacak ve ayağa kalkacak” ifadelerini kullandı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Uzlaşının çıktığı kongrede Nalbantoğlu’ndan uyarı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.