TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perinçek’ten ‘kurultay’ yorumu: Özel’in kimliği yok, kazanan İmamoğlu’dur

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Ankara Spor Salonu’nda başlayan CHP 38. Olağan Kurultay’ına ilişkin dikkat çeken yorum yaptı. İki adayın yarıştığı kurultayın kazananının kurultayda aday dahi olmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Perinçek’ten ‘kurultay’ yorumu: Özel’in kimliği yok, kazanan İmamoğlu’dur

"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile başlayan CHP'nin 38. Olağan Kurultayı devam ederken kurultaya ilişkin siyasi arenada eleştiriler de artmaya başladı.

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapıldı. Kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel genel başkanlığa aday oldu.

Dün gerçekleştirilen seçimlerde genel başkan ikinci tur oylamasında belli olurken, ikinci turda Özel 812 oy aldı ve yeni genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı.

Yapılan seçimle birlikte CHP’de ‘değişimciler’ kazandı ve 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi sona ererken ülke siyaseti de gerçekleştirilen kurultayı konuşmaya başladı.

EKREM İMAMOĞLU-ÖZGÜR ÖZEL

BUNDAN SONRA MAGAZİN GÜNDEMİ OLACAKLAR

Ana muhalefet seçimi, tartışmaları da beraberinde getirirken bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Kurultayı’nı değerlendirdi.

Genel başkan değişse de partinin içinde bulunduğu durumun değişmediğinin altını çizen Perinçek sert konuştu.

Kurultay’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göndermesi yapan Perinçek, “Dün CHP Kurultayı’nda seçimi Ekrem İmamoğlu kazandı. Kazanan aday, bir kimliğe sahip değil. Onun arkasında Ekrem İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun arkasında da ABD’nin olduğunu görüyoruz. Ekrem İmamoğlu kazandı. Kaybeden kim? Kaybeden ABD için eskimiş bir yöneticiydi. O da Amerika’ya sadakat göstermişti. Bu çok acı bir şeydir. Atatürk’ün kurduğu bir partinin bir Amerikan dostundan başka bir Amerikan dostunun eline geçmesi… Bu değişim hiç kimseye bir umut vermiyor. CHP tabanında büyük bir karamsarlık var. Bu, CHP’nin çıkmasıdır. Ama Türkiye’nin de çıkışıdır. Onlar uzun süreden beri Türkiye’yi aldatan bir rol oynadılar. Artık maskeleri düştü. Ben bundan sonra CHP’de umutsuzluk ve disiplinsizlik görüleceğini düşünüyorum. Türkiye hiçbir zaman birbirine yumruk sıkan ve sandalye atanlara ülkeyi teslim etmeyecektir. CHP artık sadece magazin gündemi olacaktır. Ciddi ve siyasi gündemde olmayacaktır. Atılan sandalyelerle ve savrulan küfürlerle anılacağı bir sürece girmiştir” dedi.

SİSTEM İKTİDARI VE MUHALEFETİYLE BİRLİKTE GİDİYOR

CHP’de dahil olmak üzere birçok partinin çözümsüzlük ve çöküş döneminde olduğunu belirten Perinçek, “AK Parti iktidar partisi olarak çıkmazda. CHP’de çözümsüz. CHP’nin çözümsüzlüğü 6’lı masadaki diğer partilerin de çözümsüzlüğüdür. CHP, Amerika ile işbirliği yapan bir parti olarak Türkiye’nin başına bela olmuştur. CHP, Atatürk’ün yolundan ve her türlü manevi karakterinden vazgeçmiştir. Bu nedenle CHP’nin liderleri her zaman ülkedeki sorunların çözümünde düşman tarafındadırlar. Ama tabanında da büyük bir uyanış başlamıştır. CHP’de hiçbir çözüm yok. Millet de bunu görüyor ve sırtını CHP’ye dönüyor. Sistem iktidarı ve muhalefetiyle birlikte gidiyor. Biri inerken diğer yükselmiyor. Sistem hem iktidarı hem de sahte muhalefetiyle gitmektedir” diye konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Perinçek İzmir’den meydan okudu: Varsa öyle bir parti…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.