TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Önemli bir fırsat’ dedi: Babacan seçmene ‘faul’ uyarısı yaptı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yerel seçim gündemine ilişkin açıklamalar yaparken seçmene de çağrıda bulunarak, “Bu seçimler aynı zamanda iktidara ‘faul yapıyorsun’ demek için çok önemli bir yol. Sandıktan çıkacak sonuçların hükümete bir sarı kart olması gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 16:05
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
‘Önemli bir fırsat’ dedi: Babacan seçmene ‘faul’ uyarısı yaptı

Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırlayan İzmir, bugün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ağırladı.

Babacan ilçeleri ziyaret edeceği tek günlük İzmir mesaisi kapsamında Buca Kültür Sanat Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklama yaparken basın mensuplarını sorularını yanıtladı.

Babacan’a programda DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serap Karaosmanoğlu ve Buca Belediye Başkan Adayı Aybar Uygur eşlik etti.

Babacan konuşmasında ekonomi ve ‘tarafsızlık’ üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’i Erdoğan’ı eleştirirken yerel seçimler için seçmenlere ‘sarı kart’ çağrısında bulundu.

HER TÜRÜ USULSÜZLÜĞÜ KİTABINA UYDURMAK MÜMKÜN

Yerel seçim ve partinin aday profilindeki önemli noktalara dikkat çekerek açıklamasına başlayan Babacan, “İzmir partimizin ilk teşkilatlandığı illerimizden biri. Çok güzel ve güçlü bir teşkilatlandırma oluşturduk. Yerel seçimlere gidiyoruz ver bu seçimler ülkemiz için bir demokrasi sınavı olacak. Bu seçimlere doğru giderken pek çok siyasi parti apar topar seçim beyannamesi açıkladı. Ama biz parti olarak bundan 2 sene önce yerel yönetimler eylem planımızı ortaya koyduk. Bütün belediye başkan adaylarımızla ilgi 500 projelik bir havuz hazırladık. Belediye başkan adayları kendi ilçeleri için gerekli olanları seçtiler. Ayrıca etik kurallar bildirgesi yayımladık. Adalarımız aday olmadan önce bu bildirgeyi imzalıyorlar, ardından aday oluyorlar. Biz belediyeyi doğru, temiz ve iyi yönetiriz. Bu bizim demokrasi tarihimizde bir ilk. Maalesef belediyecilik denince çoğunun aklına gelen rant oluyor. Ancak biz iddiamızı temiz belediyecilik, düzgün ve ahlaki kurallara uygun belediyecilik olarak ortaya koyduk. Belediye mevzuatı çok esnek. Her türü yanlışlığı ve usulsüzlüğü yapıp kitabına uydurmak mümkün” dedi.

EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNMEK İMKANSIZLAŞTI

Ülkenin mevcut ekonomik durumunu da değerlendiren Babacan, emekliler için ‘en kötü hal’ vurgusu yaparak, “Ülkemizde ciddi bir sıkıntılı süreçten geçiyor. Nereye gidersek gidelim emekliler etrafımız sarıyor. 16 milyon emekli tarihimin en kötü dönemini yaşıyor. Bunun nedeni de TÜİK’İn makyajlanmış enflasyon rakamları. 2018’den bu yana  gerçek enflasyon bu ülkede açıklanmıyor. 2018’de hükümet enflasyonu patlatınca… Bunun ardından düşürmek için uğraştılar ama düşmedi. Bu olmayınca TÜİK’e ‘biz düşüremedik bari sen düşür’ dediler. Tabi TÜİK yaptı ama bu gerçek enflasyonu değiştirmiyor. Emeklilerimiz her yol daha da yoksullaşıyor. Emeklilerimiz ucuz et kuyruklarını, ucuz ekmek ya da bayat ekmek kuyruklarını bekliyor. Emeklilerimiz kapanma saatinde pazara gidip çürümüş meyve sebze almak zorunda kalıyor. Türkiye’de emekli maaşıyla geçinmek imkansızlaştı” diye konuştu.

KKM’YE 1 TRİLYON ÖDENDİ

Kur Korumalı Mevduat(KKM) üzerinden ekonomideki yanlış uygulamaları rakamlarla ortaya koyan Babacan, “Hükümet vurdum duymaz. ‘Para yok’ diyor. Bu yılın bütçesinde faize 1 trilyon 254 milyar lira ayrıldı. Tarıma ayrılan rakam 91 milyar. KKM’ye geçen seneki seçimlerden bugüne kadar devletin ödediği rakam 1 trilyon lira. Bunu da Merkez Bankası ödüyor. Merkez Bankası bu parayı nereden buluyor? Basıyor. MB kendisi açıkladı. Karşılıksız para basarak KKM’yi ödüyor. Bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, hukuksuzluğun bir sonucu. Ülke yönetenlerin hukukla sınırlandırılması gerekiyor. Ancak şu anki iktidar hukuk ve anayasa tanımıyor” ifadelerini kullandı.

‘FAUL YAPIYORSUN’ DEMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR YOL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ve Ordu’da kullandığı ifadeler üzerinden de ‘tarafsızlık’ eleştirisi getiren Babacan, “Anayasa’ya göre Sayın Erdoğan’ın bir yemini var. ‘Görevimi tarafsızca yapacağım. Namusum ve şerefim üzerine ant içerim’ dedi. Ama bunu yapıyor mu? Hatay’da çıkıyor ‘benim belediye başkanımı seçmezseniz hizmet gelmeyecek’ diyor. Ordu’da ‘benim belediye başkanımı seçmezseniz doğalgaz gelmeyecek’ diyor. Bu işin elle tutulur yanı kalmadı. Sıkıntılar gerçekten büyük. Yerel seçimlerde belediye başkanlarını ve meclis üyelerini seçeceğiz. Ama bu seçimler aynı zamanda iktidara ‘faul yapıyorsun’ demek için çok önemli bir yol. Sandıktan çıkacak sonuçların hükümete bir sarı kart olması gerekiyor” dedi.

ANKET YAPTIRMIYORUZ ÇÜNKÜ…

Sahadaki mevcut durumu değerlendiren Babacan anket çalışması olup olmadığı sorusuna da şu yanıtı verdi; “Adaylık konusunda çok titiz bir çalışma yaptık. Serap Hanım zaten İzmir il başkanımızdı. Erken aşamada ilan ettiğimiz ilçe adaylarımız vardı. Onlar derhal çalışmaya başladılar. Şu anda yanımızda olmayan arkadaşlarımızın tamamı sahada. Adaylarımızın 9’u kadın. Sahadayız ve çok yüksek bir kadın temsiliyeti ile sahadayız. Biz sahada bize karşı tavır çok önemli. Anket çalışması… Yapılanların yüzde 70-80’i güvenilir değil. Biz anket yapmak yerine milletimizi kucaklamayı tercih ediyoruz. İnsanların siyasetten nispeten soğumuş olduğu, sandığa gitme oranının düşük olduğu ve kararsızların çok olduğu bu seçimde anketlerin gerçekçi sonuçlar çıkaracağından şüpheliyiz.”

İzmir programı kapsamında basın toplantısı öncesinde Tire, Torbalı, Buca ilçelerinde sahaya çıkan Babacan, günün kalanında ise Konak, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka’yı ziyaret edecek.  

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.