TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Nikahta dua’ tartışması tam gaz: CHP’li Tice’den ‘provokasyon göndermesi

Dün Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılan nikah töreninde nikah şahitlerinden birinin dua etmesiyle başlayan tartışmalara CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice’den tepki gelirken Tice, yaşananlarda ‘provokasyon’ göndermesi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 14:09
Kaynak: GURBET YAVUKLU
‘Nikahta dua’ tartışması tam gaz: CHP’li Tice’den ‘provokasyon göndermesi

Dün Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılan nikah töreninde nikah şahitlerinden birinin masadaki mikrofonu olarak dua etmeye başlaması ve yaşanan olaylar gündeme oturmuştu.

Şahidin dua okumaya başlamasının ardından nikah memurunun buna müdahale ederek “Resmi dairede dua olmaz” diyen memur mikrofonu şahsın eline alması siyasi arenada da tartışmaya neden oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yaşanan olayı ‘özgürlük’ üzerinden eleştirirken nikah memuru hakkında "Halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı.

Öte yandan; yaşanan olaylara bir tepki de CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice’den geldi. Tice, yaptığı açıklama laiklik vurgusu yaparken ‘provokasyon’ göndermesi yaptı.

MANİDAR BİR EYLEMDİR

Tice, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Laiklik vazgeçilmezimizdir;

Kendim de dahil olmak üzere, yüzyıllardan beri bu toplum evliliklerine dini İnancına göre, geleneklerine göre başlıyor ve bu böyle devam edecek. 

Elbette dün Karşıyaka'da kıyılan nikahta yaşanan hadise de bir dini nikah merasimi değildi. Ancak, böyle bir olayın İzmir gibi demokrasi ve laikliği candan benimsemiş bir kentte yapılması da önceden planlanmışcasına provokasyon kokan manidar bir eylemdir.

Devletin resmi nikah kıydığı yerde adeta imam nikahı havasının yaratılmasına görevli nikah memurunun görevinin gereğini yaparak müdahale etmesi çok normal bir durumken, milletimiz resmi nikahlarda uyulması gereken kuralları vs. çok iyi biliyorken, laiklik ilkesine başkaldırır derecede, tam da yeni anayasa yapılması ülkemizin gündemindeyken iktidar partisinin milletvekilleri ve il başkanının böyle bir çıkış yapması manidardır.

İktidar partisinin İl Başkanı ve Milletvekilleri adeta selden kütük kaparcasına konuya atlamışlar. Her sıkıştığınızda mukaddes dinimizi ve bayrağımızı, kutsal değerlerimizi perde yapıp arkasından bağıracağınıza ucuz ekmek, ucuz kıyma kuyruklarını, enflasyonu, işsizliği konuşun ki konuşamazsınız. Korku dağları, hatta saraylarınızı sarmış durumda...”

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.