TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli?

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklamasının ardından kim olduğu merak konusu oldu. Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli?

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 11:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra tartışmalarla karşılanan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Kurultayda Genel Başkan adayı olmayacağını duyurdu. Akşener'in bu açıklamasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu.  Müsavat Dervişoğlu'nun kimliği, nereli olduğu, yaşamı ve mesleği ise merak konusu oldu. Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu ne iş yapar, nereli? İşte Dervişoğlu hakkında merak edilenler…

müsavat dervişoğlu kimdir

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Fatsalı bir ailenin evladı olan Dervişoğlu, ilkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da aldı, ardından lise eğitimini Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı. 1978'de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne kaydoldu, ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik örgütlerinde aktif olarak yer aldı. Siyasi kariyerine 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği Fatsa İlçe Başkanlığı ile başladı ve ardından Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığını üstlendi. Daha sonra MÇP Genel Merkezi ve İzmir İl Teşkilatı'nda görev aldı. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini üstlendi ve 2009'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday oldu, ancak seçimi kazanamadı.

müsavat dervişoğlu kimdir

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE İŞ YAPAR?

İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan bir kız babası olan Müsavat Dervişoğlu, 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir milletvekilidir.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KAÇ YAŞINDA?

1 Şubat 1960 Ankara doğumlu olan Dursun Müsavat Dervişoğlu , 2024 yılında, 64 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.