TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Kurum: 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, Fatih'te gerçekleştirdiği sivil toplum kuruluşu ziyaretinde, "31 Mart seçimleri sadece İstanbul'u değil, tüm dünya mazlumlarını ilgilendiren bir seçimdir. İstanbul, dünya mazlumları için her zaman öncü olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki çocukların yanında olacak ve onlara destek olacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 23:33
Kaynak: İHA
Murat Kurum: 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nı ziyaret etmek üzere Fatih'teydi. Ziyaretinde Kurum'a, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve AK Parti Fatih İlçe Başkanı Yakup Yaşa eşlik etti. Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Kurum, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Vakıflar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu taşıyan milletimizin yanında olma felsefesinin bir yansımasıdır. Hem yetimlerimize, hem de depremzedelerimize her zaman destek oldular. Afganistan'a Türkiye'den tohum götürerek oradaki kardeşlerimize balık tutmayı öğrettik. Ayrıca Somali'de yerin derinliklerinden su çıkartarak insani yardımlarımızı ulaştırmak için çalıştık" ifadelerini kullandı.

Depremler ve seller gibi acil durumlarda sivil toplum kuruluşu personeli ve arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalıştıklarını belirten Kurum, "1 Nisan sabahı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve vakıflarımızla birlikte bugüne kadar yaptığımız çalışmaları daha da güçlendireceğiz. Bugün burada, Kudüs'teki kardeşlerimize insani yardım götüren arkadaşlarımız var. İHH demek, depremzedelerin yardımına ulaşmak demektir. Kudüs'teki çocuklarımızın Türkiye'den beklediği sevgi ve şefkati sivil toplum kuruluşları ve devletimizle birlikte sağlamaya çalışıyoruz. Burada olmamıza rağmen, kalbimiz ve dualarımız Kudüs ve Gazze'dedir. Gazze'deki katliamı bir kez daha lanetliyorum. Bir gün Kudüs'ün yüzü gülecek. Bir gün Gazze'deki kardeşlerimiz için güneş doğacak ve onlar ülkelerine birlik ve beraberlikle bakacaklar. Bir gün Hanzala'daki kardeşlerimizin yüzü gülecek. Türkiye olarak Kudüs ve Gazze'yi asla yalnız bırakmayacağız. Ne olursa olsun, Gazze'nin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Katil İsrail'i bir kez daha kınıyorum" dedi.

“31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir” diyen Kurum, 1 Nisan'dan itibaren sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Kurum, "Biz her zaman insani ve vicdani tarafta, mazlumun yanında olduk. Milletimiz, o yardım bekleyen kardeşlerimize yardım elini uzatmamızı bekliyor. İstanbul bizim göz bebeğimiz. İstanbul olmazsa Türkiye olmaz. Türkiye olmazsa dünya mazlumlarının yüzü gülmez. 31 Mart seçimleri bu yüzden bu kadar önemli ve kritik bir seçimdir. 31 Mart’ta bir tarafta Gazze’ye yardım ulaştırmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarlıklarla kapı arkasında ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler var. 31 Mart seçimleri sadece İstanbul’u ilgilendiren bir seçim değildir. 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir. İstanbul dünyadaki mazlumlar için her zaman o ön safta yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazze’deki o çocukların elinden tutacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kudüs’teki o yavrularımızın geleceğini inşa edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afganistan’da, Somali’de bekleyen o umutları yeşertecek. Bu çalışmaları çok daha güçlü bir şekilde 1 Nisan sabahı bütün STK’larımızla birlikte yapacağız. Hiçbir zaman aklımız deprem bölgesinden ayrılmayacak. Gönlümüz hiçbir zaman Kudüs’ten, Filistin’den ayrılmayacak. İstanbul’umuzun güzel geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Lojistik merkez sayımızı 1’den 7’ye çıkaracağız” diyen Kurum, İstanbul depremi için hazırlıklar yapan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek verip vermeyeceklerini soran gazetecinin sorusunu yanıtladı. Kurum, “Yaklaşık 3 ay önce de kıymetli başkanımızla bir araya geldiğimizde konuştuk. İstanbul’da bir tane afet lojistik merkezi var. Afet farkındalık akademisini kuracağız. Lojistik merkez sayımızı 1’den 7’ye çıkaracağız. STK’larımızla bu eğitim merkezlerinin sayısını arttıracağız. Arama kurtarma ekiplerimiz, yemek iaşe hizmetleri, barınma ihtiyaçlarının giderileceği çalışmayı yapmamız lazım. Deprem toplanma alanlarında o altyapıyı hep birlikte hazırlayacağız. Olası problemlerde hazırlıklı olacağız. Depremle ilgili kalıcı mücadeleyi vermek durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.