TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı Güler: Irak yönetimi PKK’yı yasakladığını ve terör örgütü olduğunu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Irak'ın Bağdat şehrine yaptığımız ziyaret sırasında Irak yönetiminin PKK'yı yasakladığını ve terör örgütü olarak tanıdığını kabul ettiğini duyduk. Bu bizim için memnuniyet verici bir gelişme" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 21:34
Kaynak: İHA
Milli Savunma Bakanı Güler: Irak yönetimi PKK’yı yasakladığını ve terör örgütü olduğunu kabul etti

Bakan Güler, Kahramanmaraş'taki şehit aileleri ile düzenlenen iftar programına katılmak üzere şehre geldi ve burada esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin her yönden güçlü olma mecburiyeti olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Bakan Güler, PKK'nın Irak hükümeti tarafından yasaklanmasının önemine değinerek, "Biz PKK terör örgütü ile 40 yıldır mücadele ediyoruz. Ancak, Irak yönetimi bu örgütü ne terör örgütü olarak nitelendirebildi ne de yasaklayabildi. Ancak, Aralık ayında Ankara'da gerçekleştirdiğimiz bir görüşmede bu konu ele alındı. Son olarak, Irak ziyaretimizde Irak yönetimi PKK'yı yasakladığını ve terör örgütü olarak kabul ettiğini ifade etti. Bu bizim için önemli bir gelişme. Irak yönetimi ile ortak çalışmalar yapmayı ve ortak harekat merkezi oluşturmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.