TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Yıldız’dan muhalefete ‘anayasa’ çağrısı: Reddetmeden önce…

İzmir’de gerçekleştirilen "MHP Diyar Diyar Anadolu" Temalı Ege Bölge İstişare Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, yeni anayasa konusunda muhalefete çağrıda bulunarak, “İnşallah muhalefet de bu düzenlemeler karşısında kapımıza gelmeden, hiç okumadan reddetme yolunu seçmez” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 10:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP’li Yıldız’dan muhalefete ‘anayasa’ çağrısı: Reddetmeden önce…

Türkiye, Mayıs seçimleri sonrasında hızla yerel seçim atmosferine girerken yerel seçime 5 ay kala siyasi partilerde seçime yönelik çalışmalar hız kazandı.

Son olarak Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), Genel Merkezi'nin "Diyar Diyar Anadolu" Temalı Ege Bölge İstişare Toplantısı İzmir'de gerçekleştirildi.

erk 2

Toplantıya; ev sahibi sıfatıyla MHP İzmir İl Başkan Veysel Şahin’in yanı sıra; MHP TBMM Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MYK üyeleri katıldı.

Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız başkanlık ederken açılış konuşmalarında söz alan Yıldız, yerel seçimlere ilişkin ‘iki başlılığı ortadan kaldırma’ mesajı verdi.

Muhalefet belediyelerinde devam eden ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonlarını hatırlatan Yıldız, yeni anayasa için de muhalefete çağrıda bulundu.

NETANYAHU YARGILANMALIDIR

Toplantı öncesinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, İsrail-Hamas savaşına yönelik ifadeler kullanarak, “Gönül coğrafyamızda yapılan katliamlara karşı bütün dünya sessiz kalıyor. ABD, katillerin sırtını sıvazlıyor. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, artık tahammül edilemez dereceye gelen saldırılara karşı sesini daha da yükselterek açıklama yapmıştır. ‘Türk milleti sessiz kalamaz, kalmamalıdır ve kalmayacaktır. Eğer 24 saat içerisinde ateşkes sağlanmazsa Türkiye süratle devreye girmelidir. Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır’ demiştir.  TSK’nin hem insani yardım hem de tahliye konusunda göreve hazır. Başta Netanyahu olmak üzere katliamın bütün hainleri, insanlığa karşı işlenen suçlara ve savaş suçlarına bakan uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdırlar” dedi.

YAĞMA VE TALANI 31 MART SEÇİM SONUÇLARIYLA ORTADAN KALDIRMAK…

Yerel seçimlere yönelik de mesaj veren Yıldız, seçimlerde Cumhur İttifakı’nın belediye sayısını artıracaklarını belirterek, “Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’yi yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimlere karşı tarihi bir birlikteliktir. Anayasayla güvence altında bulunan Cumhuriyet'in temel nitelikleri Cumhur İttifakı’nın kırmızı çizgileridir. 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimler yapılacaktır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, bu çalışmaları yürütmek üzere bizleri görevlendirmiştir. Merkezi yönetimle Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin gibi illerde ortaya çıkan çatışmayı durdurmak, yağma ve talanı 31 Mart seçim sonuçlarıyla ortadan kaldırmak, Cumhur İttifakı’nın kazandığı belediye sayısını artırmak öncelikli hedefimizdir. Bir tarafta güzide bir topluluk diğer tarafta her tarafı patlamış, alavere dalavere çeviren muhalefet var” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLERDE YAPTIKLARI YOLSUZLUKLAR ORTADADIR

Yeni anayasa çağrısı yapan Yıldız, CHP’li belediyelerdeki “yolsuzluk” operasyonlarına da gönderme yaparak şunları söyledi; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin daha iyi bir hale gelmesi için atılması gereken bazı adımlar vardır. Sistemin özünde insan vardır. En başta yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. Yeni yasal ve idari düzenlemeler gereklidir. Yasama, yürütme ve yargı faaliyetlerine ilişkin düşüncelerim… Öncelikle milli ve manevi değerlerden ilham alan bize özgü yen bir anayasa gereklidir. Bu bizim görevimizdir. Yeni bir anayasaya ortam uygundur. Türk Tipi Yönetim sisteminde yeni bir anayasayla demokrasi taçlanacaktır. İnşallah muhalefet de bu düzenlemeler karşısında kapımıza gelmeden, hiç okumadan reddetme yolunu seçmez. İki yarımdan bir tam üç çeyrekten bir vekil çıkararak hak etmeyen 30 vekil muhalefet partileri çatısı altında meclise girmiştir. Siyasetin bir ahlakı olmalı. Demokrasi uzlaşı kültürüyle olmalıdır. Muhalefet ben sizin hiçbir şeyinizi dinlemem dedikçe bu ülkede alacağı mesafe yoktur. Büyükşehirlerde de yaptıkları yolsuzluklar ortadadır. Neredeyse her gün belediyelerde mali yolsuzluk operasyonları yapılmaktadır. Çok çalışmak zorundayız.”

MUHAFAZAKARLARIN OYUYLA MARKSİST PARTİYE GİDİYOR

‘Siyasette ahlak’ diyerek isim vermeden istifa ederek parti değiştiren vekilleri de eleştiren Yıldız, “Ayrıca siyasette katılımı artırmak için parti katılımı denilen şey çok önemli. Etik kurallar konulmalıdır. Partisinden istifa eden ya da ihraç edilen milletvekili başka bir partiye geçiyor. Muhafazakarların oyuyla Marksist, solcu ya da bölücü bir partinin vekili haline gelebiliyor. Bunun çaresi kolay. Eğer bir vekil partisinden istifa ediyor ya da ihraç ediliyorsa dönemin sonuna kadar bağımsız vekil olmalı ve hiçbir siyasi partiye kaydı alınmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.