TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mazbata sonrası Aslanoğlu’ndan ‘Özel’ açıklaması

16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP İzmir İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Şenol Aslanoğlu, mazbata töreninin ardından basının sorularını yanıtlarken kongrede gençlerle arasında gerilim yaşanan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in kongre sonrasında sarf ettiği ifadelere de yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 09:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mazbata sonrası Aslanoğlu’ndan ‘Özel’ açıklaması

16 Eylül Cumartesi günü CHP İzmir 38. Olağan İzmir İl Kongresi gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak’ın yarıştığı kongrenin kazananı 550 delegenin 412’sinin oyunu alan Aslanoğlu olmuştu.

Blok liste krizinin kavgaya dönüştüğü kongreye ayrıca geçtiğimiz hafta CHP genel başkanlığına aday olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in sözleri ve alandaki gençlerle yaşadığı gerilim damgasını vurmuştu.

Öte yandan; seçimden 4 gün sonra İl Başkanı Aslanoğlu, bugün İl yönetimiyle birlikte Konak İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak resmi olarak göreve başladı. Aslanoğlu ve yönetimi mazbatalarını aldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk heykeline çelenk koyarken törenin ardından Aslanoğlu, basının sorularını yanıtladı.

Mazbata sonrası Aslanoğlu’ndan ‘Özel’ açıklaması (6)

ÇALIŞMALARIMIZ BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Kısa bir açıklama yapan Aslanoğlu, “Seçildikten sonra ilk görevimiz olan Ata’mızın huzuruna geldik çelenk bıraktık. Bundan sonra ilk yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. Kongre salonunda da söylediğim gibi birlik ve beraberlik içerisinde yerel seçimler için çalışmalarımız bugün itibariyle İzmir’de başlamıştır” dedi.

GÜNDEMİMİZ TATSIZ OLAY DEĞİLDİ

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yapan Aslanoğlu, kongrede çıkan kavganın gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruyu yanıtlayarak “Gündemimiz yaşadığımız kongrede ki tatsız olay değil. Dünde değildi. Bunun üzerinde durmuyoruz çok fazla. İstemediğimiz küçük bir olay yaşadık. Bunun dışında kongre başından sonuna kadar 2 gün bir festival gibi bir güzellikler manzumesi halinde iki gün boyunca yaşandı. Buna katkı koyan tüm ilçe başkanlarıma, kadın kolları başkanlarıma, gençlik kolları başkanlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mazbata sonrası Aslanoğlu’ndan ‘Özel’ açıklaması (5)

Arbedeyi çıkaranlar tespit edilebildi mi?

Arbedeye karışanların tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Aslanoğlu, “Tatsızlıkla ilgili bir adli süreç yaşanıyor. Ona ilişkin şey devam edecek. İzmir gündemimiz 2 gün boyunca yaşadığımız binlerce güzel şeyin içerisindeki kötü yaşadığımız bir şey değil. Basit bir adli vakadır” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ

Özel, CHP İzmir Kongresi’nde gençlerle yaşanan gerilimin ardından katıldığı başka bir kongrede “O gençler CHP üyesi bile değildi” ifadelerini kullanırken Özel’in ifadelerini değerlendiren Aslanoğlu, şunları söyledi; “Sayın Grup Başkanı yanlış bilgilendirilmiştir. CHP kongresinde bazen başka kişileri destekleyen kişilerin sloganları ya da tezahüratları olur. Burada tatsız bir durum yaşadığımızı düşünmüyorum. Özgür Bey aleyhine de tatsız bir durum yaşadığımızı düşünmüyorum.”

İZMİRLİLERE YAKIŞAN TAVRI…

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu açıklanan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin açıklamalarına ilişkin soruya da ‘nezaket’ üzerinden yanıt veren Aslanoğlu, “İYİ Parti’nin genel seçimlerde parti olarak aldığı oy ortada. Sandık kurulalı çok uzun zaman olmadı. 14 Mayıs’tan bu yana sandıkların İzmir’deki yansımasının ne olduğunu biliyoruz. Ben sadece Sayın Özlale değil aday olmayı düşünen herkese İzmir’e ve İzmir’in vakurluğuna yakışır ifadeleri öneririm. Bundan sonrasında da seçimin… Evet bir yarıştır. Ama biz İzmirliler el ele kol kola yarışmayı biliriz. Tüm yarışacak arkadaşlara tavsiyem İzmir ve İzmirlilere yakışan tavrı sergilemeleridir” dedi.

AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA SANIRMIŞ

Son olarak MHP İzmir İl Kongresi’nde MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in yerel seçimlerde İzmir’de 18 ilçede iktidar hedefini de değerlendiren Aslanoğlu, “Sayın Şahin’i tebrik ediyorum. Onunla göreve gelen yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Daha önce de söylemiştim. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış” ifadelerini kullandı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Aslanoğlu sordu eski genel başkanlar yanıtladı: A’dan Z’ye CHP…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.