TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahir Polat siber saldırı iddialarını gündeme taşıdı

Mahir Polat, bazı veri şirketlerinin Türk ihracatçıların önemli ticari bilgilerinin siber saldırı düzenlenerek ele geçirildiği iddialarını gündeme taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahir Polat siber saldırı iddialarını gündeme taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çin başta olmak üzere Hindistan ve diğer Asya ülkelerinden bazı veri şirketlerinin Türk ihracatçıların müşteri, fiyat ve teklif gibi çok önemli ticari bilgilerinin siber saldırı düzenlenerek ya da satın alınarak ele geçirildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. 
Ticaret Bakanı Ömer Polat tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi veren Mahir Polat, “Acilen önlem alınması ve ihracatçılarımızın korunması şart. İddialar, ticari sırların ele geçirildiği yönünde. Bir çözüm bulunmazsa ihracatçılarımız küresel ölçekte güç kaybedebilir” dedi.

PİYASADA ÜSTÜNLÜK KURMAK İÇİN AVANTAJ
Mahir Polat ayrıca, “Konşimento bilgilerini bir şekilde eline geçiren şirketler, ihracatçı firmanın nereden ne kadar sipariş aldığını, verilen fiyatları biliyor. Bu verileri işleyerek küresel düzeyde satışa çıkarıyor. İhracatçımızın verilerine sahip olmak demek piyasada üstünlük kurmak için avantaj demek. İhracat Türkiye ekonomisi için geliştirilmesi, büyütülmesi gereken bir kalem. İhracatımızı ve ihracatçımızı destekleyip geliştirmek gerekirken, küresel ölçekte güç kaybının ihtimali bile kaygı verici” diye konuştu.
Mahir Polat Ticaret Bakanı’na şu soruları yöneltti:
1)    Çin ve bazı Asya ülkelerinden bazı veri şirketlerinin, Türk ihracatçıların müşteri, fiyat ve teklif gibi çok önemli ticari bilgilerini ele geçirdiği ve bu verileri işleyerek küresel düzeyde satışa çıkardığı iddiaları doğru mudur?
2)    Veri şirketlerinin söz konusu bilgilere siber saldırı neticesinde ulaştığı iddiaları doğru mudur?
3)    Siber saldırılar için genel bir savunma protokolü geliştirilmesi üzerine Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışma ne aşamadadır?
4)    Bakanlığınızca ihracatçılarımızın verilerini korumak için alınan önlemler nelerdir?
5)    Söz konusu veri hırsızlığı karşısında ihracatçılarımızın küresel çaptaki gücünü korumak ve geliştirmek için Bakanlığınızca belirlenmiş bir yol haritası var mıdır? HABER MERKEZİ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.