TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulisler hareketlendi: O isimden net adaylık çıkışı

Mahalle delege seçimlerini tamamlayan Karşıyaka’da ilçe başkanlığı için kulisler hareketlendi. İlçede o isimden ise başkanlık için net mesaj geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kulisler hareketlendi: O isimden net adaylık çıkışı

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

CHP’de kurultay kararının ardından başlayan mahalle gelede seçimlerinin sonuna gelindi. Delege seçimlerinde resmi sürecin sonuna gelinirken itirazlar nedeniyle ertelenen ilçelerde sandıklar kurulmaya devam ediyor.
Öte yandan; İzmir’in yerel siyasetinde ise gözler delege seçimleri tamamlanan ilçelerde kongrede kimlerin aday olacağına çevrildi. CHP’nin İzmir’deki kalelerinden olan ve delege seçimlerini tamamlayan Karşıyaka’da ise ilçe başkanlığı için kulisler hareketlendi.

YACAN ve KOÇ ‘YOKUM’ DEMİŞTİ
Milletvekili adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Serdar Koç’un istifasının ardından ilçe başkanı olarak atanan Rafet Yacan daha önce kongrede aday olmayacağını söylemişti. Yacan’ın kongrede ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın destekleyeceği isme destek vereceği ifade edilmişti.
Öte yandan; ilçe eski başkanı Koç da kongrede aday olmayacağını söylemiş ve kongrede destekleyeceği isme delege seçimlerinden sonra karar vereceğini belirtmişti.

ALABAY YEŞİL IŞIK YAKTI
Karşıyaka’da kongrede aday olması netleşen isim ise Bostanlı Mahallesi delege seçiminde kazanan listede yer alan CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay oldu.
Alabay’ın yakın çevresine net bir dille ‘adayı’ dediği öğrenilirken “Birleştirmek için adayım, herkesi kucaklayan bir ilçe başkanı olacağım’ ifadelerini kullandığı belirtildi.



YÖNETİMDEN O İSİM ADAY OLACAK MI?
Öte yandan; ilçe kulislerinde ayrıca CHP İzmir İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner’in ismi geçmeye başladı
Uzun yıllardır CHP İzmir İl Yönetiminde görev alan Coşkuner’in kongrede elinin güçlü olduğu öğrenilirken Tugay’ın da Coşkuner’i destekleyeceği öğrenildi.

KADIN ADAY SÜRPRİZİ
Henüz tarihi kesinleşmeyen ilçe kongresinde ayrıca kadın aday sürprizinin de yaşanması bekleniyor. Kulislerde CHP Karşıyaka eski Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz’in de ismi geçmeye başlarken İldeniz ve çevresinin partililerin nabzını yokladığı öğrenildi. 
Adaylık konusunda İldeniz’den resmi bir açıklama ise henüz gelmedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.