TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik toplantıda Akın’dan dikkat çeken talimat

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın bugün gerçekleştirilen toplantıda ilçe belediye başkanlarına ‘ittifak’ ve ‘kardeş ilçe’ talimatı verdiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 11:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kritik toplantıda Akın’dan dikkat çeken talimat

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

Genel seçimler sonrasında siyasi partilerde hareketlilik başlarken CHP Genel merkezi, kurultay ve yerel seçim çalışmaları için düğmeye bastı. Bir yandan ilçe kongrelerine hazırlanan diğer yandan da yerel seçimler için adım adım çalışmaların başladığı CHP İzmir’de ise bugün kritik bir toplantı gerçekleştirildi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, bugün CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.
Yaklaşık 3 saat süren kritik toplantının ana gündem maddesinin yerel seçimler olduğu ifade edilirken, Akın’ın ittifak ve kardeş belediye konusunda talimat verdiği belirtildi.

ÖNCELİK KAZANIMLARIN ELDE TUTULMASI
Edinilen bilgilere göre; Akın genel merkezin yerel seçimlerdeki öncelikli hedefinin mevcutta bulunan belediyelerin korunması olduğunu söyledi ve ilçe belediye başkanlarına kazanımların kaybedilmemesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.  

İKTİDAR OLUNMAYAN İLÇELERE ÖZEN
Toplantıda Akın’ın ayrıca parti içi çekişmelere dikkat çekerek önümüzdeki yerel seçim sürecinde ilçe belediye başkanlarına geçmişte yaşanan sorunların unutulması gerektiği belirtildiği öğrenildi.


CHP’nin iktidar olmadığı ilçeleri işaret eden Akın’ın seçim sürecinde bu ilçelere özel ilgi gösterilmesi gerektiğini söylediği ifade edildi. Akın’ın ayrıca yerel seçim sürecinde kardeş ilçe çalışmalarına hız verilmesi ve bu yolla ilçe sayısının arttırılması gerektiği yönünde de talimat verdiği ileri sürüldü.


İTTİFAKLARA DEVAM
Toplantıda ayrıca, ittifak konusunun da gündeme geldiği öğrenilirken 2019 yerel seçimlerinde uygulanan ittifakların korunmasını gerektiğinin söylendiği iddia edildi. Akın’ın ayrıca karşı ittifaklara yönelik de dikkatli olunması ve mutlaka karşı ittifaktan oy alınmasının önemine de vurgu yaptığı iddia edildi.

KONGRE UYARISI
Akın’ın ayrıca ilçe belediye başkanlarına kongre sürecine ilişkin de uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Akın’ın seçim sürecinde ilçe belediye başkanlarının dengeyi koruması açısından dikkatli olması gerektiğini belirttiği öğrenildi. Ayrıca ilçe başkanlarının da seçim öncesi tartışmaların yaşanmaması için önemli bir rol üstlendiği de vurgulandığı iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.