TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak meydanı yeşil alan olsun, Atatürk Meydanı büyüsün

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sosyal medya hesabından bir çağrıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 19:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konak meydanı yeşil alan olsun, Atatürk Meydanı büyüsün

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yöneticilere bir çağrıda bulundu. Konak ile ilgili fikirlerini dile getiren Başdaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“1-Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İzmir’in üzerine düşen sorumluluk bu tarihi dönemece yakışan ilklerin kentine yakışan İstiklâl Savaşımızı da kuruluşumuzu yansıtan görkemli bir meydana sahip olmaktır.

2-Konak Atatürk Meydanı, yıkılan İBB binasıyla beraber çok büyük bir yeşil alan olarak İzmir’e kazandırılmalı. Atatürk’ün istiklali ilan ettiği kente böyle bir meydan yakışır.

3-İki yıla yakın bir süredir yıkımı tamamlanmayan Konak Atatürk Meydanı kentimiz ve ülkemiz için gurur yılı olan 100’üncü yılda meydanın metruk görüntüsü İzmir’e yakışmamıştır.

4-Konak Atatürk Meydanı, İzmir’imizin en önemli buluşma alanlarından biri olarak iki asırdan fazla bir süredir kentimizin bir değeri olarak öne çıkıyor.

5-İzmir’in kurtuluşunun da önemli bir durağı olan Konak Atatürk Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizzat gelerek bağımsızlığı milletimize hediye ettiği görkemli bir meydandır.

6-İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılması bu kıymetli meydana ve şehrimize ayrıca nefes alma imkanı sağlamıştır.

7-Şimdi bize düşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bu meydanı tüm heybetiyle geleceğe taşımaktır. Konak Meydanı’na “Atatürk Meydanı” yazılı bir büst-tabela koymak bu onuru yansıtmak için yeterli değildir.

8-Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm meslek odalarına sesleniyoruz. Gelin, Konak Atatürk Meydanı’nın geleceğe yeşil alan olarak taşıyalım.

9-Kentimizin yeşil alan ihtiyacı bir yana İzmir’e gelen her misafirin mutlaka uğradığı bu meydan Atatürk’e ve İzmir’e yakışır bir şekilde güzelleştirilmelidir.

10-Atatürk’ün kurduğu bir ülkede yaşamaktan gurur duyan herkes, kentimizi yeşil alan ile buluşturmak isteyen bütün yöneticilere çağrımızdır.”

Bu haber de ilginizi çekebilir: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Michel Martin’le görüştü

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.