TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak Kongresi iptal mi edilecek? Başkan İlgazi’den ilk yorum

CHP’de ilçe kongreleri süreci başlarken olaylı geçen Konak Kongresi’nin ardından kongrenin geçersiz sayılması için ilçe seçim kuruluna itiraz edildiği öğrenildi. İtiraza, Konak İlçe Başkanı seçilen Ozan Ali İlgazi’den ilk yanıt geldi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak Kongresi iptal mi edilecek? Başkan İlgazi’den ilk yorum

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

CHP’de kurultay kararının ardından mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından 5 Ağustos’ta ilçe kongreleri start vermişti.

İlk günlerinden itibaren gerilimlerle başlayan kongrelerde en çok dikkat çeken ise 6 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Konak İlçe Kongresi olmuştu. İl delege listesinde yer alan Onur Utkan İlçi’nin CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yönelik sözlerinin ardından yaşanan gerilimle gündeme gelen kongrenin sonucuna ilişkin de flaş bir gelişme yaşandı.

Gerçekleştirilen kongrede yeterli imzayı toplayan Konak Belediye Meclis üyesi Ozan Ali İlgazi başkanlık için tek aday olurken, seçimlerin iptal edilmesi gerektiği iddiaları gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre; kongrenin ardından üyelerden biri İlgazi’nin kongreye aday olmadan önce meclis üyeliği görevinden istifa etmediği gerekçesiyle kongrenin iptali için itiraz etti. 

Partilinin kongrenin ardından, parti tüzüğü ve kongrelere ilişkin genelgeyi gerekçe göstererek ilçe seçim kuruluna İlgazi’nin başkanlığı ile yönetim listesinin geçersiz sayılması için itiraz ettiği belirtildi.

Partili tarafından verilen itirazda ise şu ifadelere yer verildi; “06.08.2023 tarihinde gerçekleştirilen CHP Konak İlçe Başkanlığı seçimlerinde başkan olarak seçilen Ozan Ali İlgazi aynı zamanda Konak Belediyesi Meclis Üyesi görevini yürütmektedir. Siyasi partiler kanunun 20. Maddesinin 9. Fıkrasında ‘İlçe başkanı ile ilçe yönetim kurulu ilçe kongresince seçilir. İlçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun; seçim şekli ve il yönetim kurulunca veya merkez karar ve yönetim kurulunca hangi hallerde ve nasıl işten çektirileceği ve geçici yönetim kurulunun nasıl oluşturulacağı parti tüzüğünde gösterilir” amir hükmü mevcuttur. Bu madde hükmüne göre parti tüzüğümüzün KONGRELERDE ADAYLIK başlıklı 41. Maddesi 2. Fıkrasında ‘Nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar.’ Hükmü mevcut olup seçilmiş olan meclis üyesi Ozan Ali İlgazi yasal mesai saatleri içerisinde istifa etmeyerek aday olmuş, seçilmiştir. Oysa tüzüğümüzde açıkça belirtildiği gibi herhangi bir istifa söz konusu olmadığı gibi seçim kurulunuzdan da sıradaki yedek üye talep edilmemiştir. Dolayısıyla süresince istifa etmemiş olan başkan adayının ve listesinin seçimi GEÇERSİZ tam kanunsuzluk içermektedir. Bu nedenle seçim sonuçlarına itiraz etmekteyim. CHP Konak İlçe seçimlerinin yenilenmesini talep etmekteyim.”

Konak kongre

İL BAŞKANLIĞI’NA GİDECEK

Öte yandan; seçimin iptaline yönelik CHP İzmir İl Başkanlığı’na henüz bir başvuruda bulunulmadığı, itiraz sahibi partilinin itirazı İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı belirtilirken seçim kurulunun kararının ardından kararın İl Başkanlığı'na iletileceği belirtildi.

İLGAZİ’DEN İLK YORUM

Öte yandan; yapılan itiraza ilişkin İLKSES’e konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, itirazın temelsiz olduğunu belirtirken meclis üyeliğinden gereken sürede istifa ettiğinin altını çizerek şunları söyledi; “Ben belediye meclis üyeliğinden istifa ettim. Bununla ilgili bütün evraklar zaten ilçe seçim kuruluna iletildi. Ben 4 Ağustos Cuma günü istifamı verdim. O konuyla ilgili bir sıkıntı yok. İnşallah yarın mazbatamızı alacağız ve yolumuza bakacağız. Kongreden önce istifa etmem gerekiyordu ben de istifa ettim. Zaten hem meclis üyeliği hem de ilçe başkanlığı etik olmazdı. Ama sanırım bazı arkadaşlar bu konuda kendilerince bir fikir yürütmüşler ama öyle bir şey yok. Ben zaten parti terbiyesi ve etiğiyle büyüdüğüm için yapılması gerekenleri yaptım.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.