TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara adayını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 14:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara adayını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı.

''MANSUR YAVAŞ BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR VE ADAYIMIZDIR''

Burada yaptığı konuşmada yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'nin belediye başkanı olduğunu ve tekrar CHP'nin belediye başkan adayı olacağını söyledi.

SEZGİN TANRIKULU'NUN AÇIKLAMALARI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine de değinen CHP lideri, ''Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir.'' dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

EOKA ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Öte yandan CHP'nin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ve partinin sosyal medya hesabından yayınlanan videoda yer alan bir kare, siyasette tartışma başlattı.

Tartışmanın nedeni, videonun Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan kısmında, Rum silahlı örgütü EOKA'dan bir karenin yer almasıydı.

''EOKA'CILARIN NASIL GÖMÜLDÜĞÜNÜ ANLATAN BİR KARE''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu konuyla ilgili eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:

''Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarmasında EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir kare. Çünkü önce onlar gösteriliyor ardından nasıl gömüldükleri. Ardından da Türk bayrağının nasıl çıktığı görülüyor. Bunu alıp da bir fotoğrafı alıp da CHP'ye saldırmak kadar akıldışı bir şey olamaz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında nasıl mücadele verdiği EOKA'cıları nasıl gömdüğünü onlar unuttu, biz unutmadık. CHP Türkiye demektir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.