TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kayırmacılık bitecek’ dedi: İYİ Parti’nin Bayraklı adayı yola çıktı

Yerel seçimler için aday belirleme hazırlıkları tam gaz devam ederken İYİ Parti İzmir’de ilçe belediye başkanlığı için ilk aday belli oldu. İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, “Kayırmacılık bitecek” sözleriyle Bayraklı Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Kayırmacılık bitecek’ dedi: İYİ Parti’nin Bayraklı adayı yola çıktı

Genel seçimler sonrasında siyasi partiler yerel seçim hazırlıkları için start verirken aday adaylığı hareketliliği de başladı.

İzmir’de ise adaylık konusunda resmî açıklamaların yapıldığı tek parti olan İYİ Parti’de ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İzmir programında İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıklamıştı.

Akşener ayrıca, ilçe belediye başkan adaylıkları için partisinin İzmir ilçe başkanlarıyla da istişare toplantısı gerçekleştirmişti.

Öte yandan; toplantının ardından partinin İzmir’de ilk ilçe belediye başkanlığı adaylığı da geldi.

İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, bugün İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Bayraklı Belediye Başkan adaylığını duyurdu.

Çobanoğlu açıklamasında, Bayraklı Belediyesi’ndeki bazı uygulamaları eleştirdi.

İTTİFAK ÇATISI ALTINDA KİMLİĞİMİZİ ANLATAMADIK

İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girme kararını hatırlatarak açıklamasına başlayan Çobanoğlu, “2017 referandumu sonrası 2018’den itibaren ülkemizde uygulanmaya başlayan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi partilerin ittifak yapmasını zorunlu kılmış ve bu kapsamda 2018 genel seçimleri, 2019 yerel seçimleri ve son olarak da 2023 genel seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında partimiz seçimlere girmiştir. Ancak ittifak çatısı altında parti kimliğimizi seçmenimize anlatabilmemiz pek mümkün olmamıştır. İYİ Parti; milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partidir. Amacımız ülkemizi yönetmek ve Ulu Önder Atatürk’ün hedefi olan, ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkartmaktır” dedi.

CHP İKTİDARLA SÖYLEMDE FARKLI İCRAATTE AYNI

Genel seçimler üzerinden CHP’yi eleştiren Çobanoğlu, iktidarla benzerlikleri olduğunun altını çizerek “Mayıs 2023 seçimlerinden sonra iktidar partisi ve ana muhalefet partisinin söylemlerinde çok farklı fakat icraatlarında ise birbirinden farkı olmayan partiler olduğu milletimiz tarafından görülmüştür.  Bu sebeple genel idare kurulumuz tarafından önümüzdeki yerel seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı alınmıştır. Bayraklı özelinde baktığımızda da bayraklı ilçe olduktan sonra üç dönemdir CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Bayraklı’ya yakışır yatırımlar ve halkımıza hak ettiği hizmet hiçbir zaman verilmemiştir. Bir tarafta dini ve milli değerlerle söylemlerde bulunan fakat işçiyi, memuru, emekliyi ezdikçe ezen bir iktidar partisi, diğer tarafta Atatürkçü, halkçı söylemlerle ‘Bize oy vermezseniz AKP kazanır’ söylemleriyle seçmenimizden oy alan ana muhalefet partisi” diye konuştu.

BELEDİYE’DE YOLSUZLUK OLMAYACAK

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a isim vermeden eleştirilerini yönlendiren Çobanoğlu, “kayırmacılık” göndermesi yaparak şunları söyledi; “Ben buradan bayraklı halkımıza sesleniyorum. Büyük düşün bayraklı artık biz varız iyi parti var. Biz kazandığımız takdirde belediyeyi, Bayraklı halkımızla birlikte yöneteceğiz. Bizim dönemimizde üç-beş yerden maaş alan çalışanımız olmayacak. Çalışanlarımızın ekmeğiyle oynamayacağız. Adam kayırmacılık, ırkçılık, mezhepçilik yolsuzluk olmayacak. Bayraklı’nın kaynakları doğru kullanılacak ve yapacağımız yatırımlarla marka kent yaratacağız. Bayraklı’nın imar, altyapı, temizlik, ilaçlama ve bunun gibi bütün problemlerini ve nasıl çözeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bayraklı üst düzey hizmeti hak ediyor. Bu sebeplerle ömrünün kırk yılını Bayraklı’da geçirmiş ekmek parasını Bayraklı’da kazanmış olan bir kardeşiniz olarak Bayraklı halkımıza hizmet etmek amacıyla Bayraklı Belediye Başkanlığına aday adayı olduğumu ilan ediyorum.”

ÇALIŞMALARDAN NETİCE ALINAMADI

Bayraklı’nın mevcutta çözülmesi en ivedi sorununa da değinen Çobanoğlu, “Bayraklı'da gördüğümüz en büyük problem imar ve altyapı problemidir. Bunlarla ilgili geçmiş dönemlerde çalışmalar yapıldı ama netice alınamadı. Biz uygulanabilir çözüm öneriyle halkın karşısına çıkacağız ve en kısa sürede Bayraklı’nın altyapı problemini çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Meral Akşener duyurdu: İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale mi oldu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.