TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında çalışmalarını sürdüren Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 16:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı kimdir?

Eğitim hayatındaki başarıları ile tanınan Savaş Kalaycı, siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında başladı. Aktif olarak birçok çalışmaya imza atan Savaş Kalaycı, 2019 yılından bu yana Karaman Belediye Başkanı olarak hizmet veriyor. Savaş Kalaycı kimdir? Savaş Kalaycı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Savaş Kalaycı kimdir?

Savaş Kalaycı, 1978 yılında Karaman'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamladı. Üniversite eğitimi almak için başkent Ankara’ya gitti. Burada Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden Endüstri Mühendisliği alanında mezun oldu. Ayrıca, İktisat ve Çalışma Ekonomisi bölümlerinde lisans eğitimi aldı. Yüksek öğrenimine devam eden Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde Sosyoloji ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanlarında yüksek lisans dereceleri elde etti. Şu anda Konya Teknik Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı'nda üçüncü bir yüksek lisans eğitimi almakta ve kitap yayın çalışmalarına devam etmektedir.

Savaş Kalaycı siyasete nasıl başladı?

Savaş Kalaycı, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkanı adayı oldu. Bu seçimden zaferle çıkarak 2000-2018 yılları arasında hizmet verdiği Karaman Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı oldu.

Savaş Kalaycı kaç dil biliyor?

Savaş Kalaycı, İngilizce dil bilgisine sahiptir.

Savaş Kalaycı evli mi?

Savaş Kalaycı, evli ve bir çocuk babasıdır.

Savaş Kalaycı Twitter (X) hesabının adı nedir?

Savaş Kalaycı, “kalayci_savas” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.