TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir 1. Bölge Milletvekili Yüksel Taşkın kimdir? Nerelidir?

28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İzmir 1. Bölgeden milletvekili seçilen Yüksel Taşkın kimdir? Nerelidir? Yüksel Taşkın'ın yaşamı ve kariyeri... İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 23:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir 1. Bölge Milletvekili Yüksel Taşkın kimdir? Nerelidir?

2 Mayıs 1972 yılında Rize'de dünyaya gelen Yüksel Taşkın, 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. bölgeden seçilen milletvekilidir.

TAŞKIN_İLKSES

EĞİTİM HAYATI

Aslen Rizeli olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamladıktan sonra yine aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Yüksel Taşkın daha sonra Marmara Üniversitesi'nde eğitimine devam ederek burada doçent ünvanını almıştır. Taşkın eğitimlerini tamamlamasının ardından yurt dışında misafir olarak öğretim üyeliği yapmıştır. Son olarak 2015 yılında profösör ünvanını almaya hak kazanmıştır.

YÜKSEL TAŞKIN CHP_İLKSES

SİYASİ KARİYERİ

2011 yılında İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi'nde gönüllü olarak çalışmaya başlayan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, 2018 yılında yapılan 36. Olağan Kurultayı'nda parti meclisine girmiştir.

Milletvekili Yüksel Taşkın daha önce 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde İstanbul'da 1. Bölge'den milletvekili adayı gösterilmiştir.

Yüksel Taşkın 2020 yılında yapılan CHP 37. Kurultayı'nda yeniden meclise girdi ve burada Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini getirildi ve hala bu görevde devam etmektedir.

Son olarak Taşkın, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerinde aday gösterildiği İzmir 1.Bölgeden milletvekili seçildi.

ESERLERİ

Türkiye siyaseti ve islamla ilgili çeşitli konularda kitap ve makaleler yayınlayan İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'ın eserleri şu şekilde:

2007: Anti-Komünizmden Küreselleşme Karşıtlığına: Milliyetçi Muhafazakâr Entelijansiya

2014: 1960’tan Günümüze Türkiye Tarihi 

2016: Sosyal Demokrasi ve Din 

Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak

2019: Gençler Konuşuyor: Gençlerin Gözünden Dindar-Seküler Eksenli HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.