TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nusret Cömert kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını Nusret Cömert olarak açıkladı. Peki, İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nusret Cömert kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 15:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nusret Cömert kimdir?

31 Mart Yerel Seçimleri'nin yaklaşmasıyla birlikte Belediye Başkan adayları netleşiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen isim Nusret Cömert oldu. İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert'in yaşamı ve kariyer kullanıcılar tarafından arama motorlarından araştırılmaya başlandı. Peki, Nusret Cömert kimdir

NUSRET CÖMERT KİMDİR?

Damnus Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert, 1984 - 2014 yılları arasında 30 yıl süreyle Royal Dutch Shell'de görev yapmıştır. Bu dönemde 12 yıl boyunca Türkiye'de petrol ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Cömert, Shell Türkiye'nin akaryakıt sektörünün liberalizasyon sürecindeki dönüşümünü yönetmiştir. Ardından Royal Dutch Shell'in Londra merkezinde Doğu Akdeniz Bölgesi İş Geliştirme Müdürü olarak atanmıştır. Türkiye'de doğal gaz ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin kurucusu ve Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. 2002 - 2014 yılları arasında Türkiye'de arama ve üretim, doğal gaz ve enerji faaliyetlerinin Murahhas Azası olarak Shell Enerji A.Ş.'nin (SEAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmiştir. Türkiye'de doğal gaz sektörünün liberalizasyon sürecinde liderlik yaparak SEAŞ'ı Türkiye'nin ilk özel doğal gaz ithalat ve toptan satış şirketi olarak faaliyete geçirmiştir. Ayrıca Shell'in Türkiye'de Akdeniz ve Batı Karadeniz'de offshore petrol ve doğal gaz arama, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaya petrolü arama faaliyetlerini başlatmasında önemli rol oynamıştır. Petrol ve doğal gaz arama alanında Ortadoğu ve Kuzey Afrika Liderlik Ekibi ile doğal gaz ve enerji alanında Avrupa Liderlik Ekibi'nde üyelik yapmıştır. Dört yıl süreyle Akfen Holding A.Ş.'nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiş ve şu anda Borusan Mannesman'ın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.