TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oldu

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan başkanlık seçiminin üçüncü turunda, 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçildi. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı. Bu sonuçlarla birlikte Dervişoğlu, partinin yeni lideri olarak göreve başlamış oldu

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 00:04
Kaynak: İHA
İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oldu

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda başkanlık seçimi tamamlandı ve üçüncü tur sonucunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Dervişoğlu, duygularını şu şekilde ifade etti:

"Ülke için dua ettim, milletimiz için dua ettim, parti için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Allah hepinizden razı olsun. En küçük bir tatsız olay yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunu, nasıl siyasi ahlaka sahip olduğunun en büyük delilidir. Koray Aydın benim aile büyüğüm ve abimdir. Tolga Akalın da kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Bugün itibariyle birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da Allah’ın izniyle iktidar yolculuğunu Koray Aydın ve Akalın’la bu dava için alın teri döken sizlerle yolculuğumuza devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Meral Akşener'den yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu’na tebrik mesajı

Meral Akşener, İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi. Akşener, kurultayda aday olmamış olmasına rağmen, 611 oy alarak yeni genel başkan seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti. Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’na tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, Dervişoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, kurultayın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

CHP lideri Özel’den , İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’na tebrik mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi.

Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Fatsalı bir ailenin evladı olan Dervişoğlu, ilkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da aldı, ardından lise eğitimini Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı. 1978'de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne kaydoldu, ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik örgütlerinde aktif olarak yer aldı. Siyasi kariyerine 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği Fatsa İlçe Başkanlığı ile başladı ve ardından Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığını üstlendi. Daha sonra MÇP Genel Merkezi ve İzmir İl Teşkilatı'nda görev aldı. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini üstlendi ve 2009'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday oldu, ancak seçimi kazanamadı.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE İŞ YAPAR?

İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan bir kız babası olan Müsavat Dervişoğlu, 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir milletvekilidir.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KAÇ YAŞINDA?

1 Şubat 1960 Ankara doğumlu olan Dursun Müsavat Dervişoğlu , 2024 yılında, 64 yaşındadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.