TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’de istifalar sürüyor

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir araya gelen 6’lı Masa’nın dağılmasının ardından İYİ Parti’de istifalar art arda geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 11:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti’de istifalar sürüyor

İYİ Parti içinde istifaların devam ettiği bir dönem yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Mudanya İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Seçil Bulcan Ürküt'ün istifasının ardından, bir diğer önemli isim Erkan Can da partiden ayrıldı. Can, istifa açıklamasında, "İnanmadığım bir ekip ile yol yürümek istemiyorum" ifadelerini kullandı. İzmir'den gelen bir başka istifa haberi ise İYİ Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Dr. Burcu Bostancıoğlu'ndan geldi. Bostancıoğlu, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

“BU EKİPLE SONUÇ ALACAĞIMIZA İNANMIYORUM”

Bursa'da 25 yıl boyunca mimarlık yapan ve 2 yıl önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daveti üzerine partiye katılan Seçil Bulcan Ürküt, geçtiğimiz ay Mudanya ilçesi Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamıştı. Ürküt, parti içinde liyakatin önemsenmediğini belirterek geçtiğimiz hafta partisinden istifa etmişti. Bu istifanın ardından, yine partinin önemli isimlerinden biri olan ve Mudanya ilçe Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Erkan Can da partiden istifa ettiğini duyurdu. İYİ Partili Erkan Can, yaptığı açıklamada, "Eğer aday olsam çok sıkıntılı bir süreç olacaktı. İYİ Parti'yi sıkıntılı günler bekliyor önümüzdeki süreçte. Siyaset ekiple yapılır. Bu ekiple sonuç alacağımıza inanmıyorum" dedi.

“GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE…”

İzmir'den gelen bir başka istifa haberi İYİ Parti Konak Belediye Meclisi Üyesi Dr. Burcu Bostancıoğlu'ndan geldi. Bostancıoğlu, Meclis Başkanlığı'na istifa dilekçesini sundu ve ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gördüğüm lüzum üzerine bugün itibariyle İYİ Parti'den istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla bildiririm" ifadelerine yer verdi. Açıklamasında İYİ Parti'de İzmir Konak ilçe kurucusu olarak yola çıktığını hatırlatan Bostancıoğlu, "İYİ Parti Konak İlçe'nin kuruluşundan bu yana birçok görevde bulundum. Üç kuşak İzmirli bir kadın olarak İzmir'in "Kalbi" olan Konak'ta Meclis üyesi görevimi yaklaşık 5 yıldır özellikle alanım olan Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atarak sürdürdüm. Amacım her zaman ülkeme, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşamımı sürdürdüğüm İzmir'e ve İzmirli hemşehrilerime en iyi hizmeti ve desteği sağlayabilmektir" dedi.

Bu istifaların yanı sıra, geçtiğimiz aylarda İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisindeki grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de partisinden istifa etmiş ve bundan sonra bağımsız olarak meclis üyeliğine devam edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.