TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Büyükşehir adayı Murat Kurum: İstanbul’un 39 ilçesinde, 964 mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacağız

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı: "81 ilde 365 bin konut üretmiş, 46 bin afet konutu yapmış, İstanbul'da 173 bin afete dayanıklı konut inşa etmiş bir kardeşinizim. İstanbul'un 39 ilçesinde ve 964 mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacağız. Milletimizin sıkıntılarına çare olmak için 1 Nisan'ı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 21:39
Kaynak: İHA
İstanbul Büyükşehir adayı Murat Kurum: İstanbul’un 39 ilçesinde, 964 mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacağız

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Ramazan ayının üçüncü gününde Bağcılar'da düzenlenen Gümüşhaneliler ile İftar Sofrası programına katıldı. İftar salonunda, Oybirliği Platformu adlı sivil toplum kuruluşunun standını da ziyaret etti. Burada eğitim amacıyla hazırlanan temsili oy pusulasına mühür bastı. Kurum'a etkinlikte Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bağcılar Gümüşhane Dernek Başkanı Ali Ağaç da eşlik etti.

"Milletimizin derdine derman olmak için 1 Nisan’ı bekliyoruz" diyen Kurum, İstanbul'daki riskli yapıların acilen dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Kurum, "81 ilimizin eşit ve adil hizmet alması için 22 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışıyoruz. 81 ilde 365 bin konut üretmiş, 46 bin afet konutu yapmış, İstanbul’da 173 bin afete dayanıklı konut inşa etmiş bir kardeşinizim. İstanbul’un 39 ilçesinde, 964 mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacağız. Biz dertliyiz. İstanbul’u ve sizleri çok seviyoruz. Bu şehrin insanıyla gönül bağımız var. Tek bir insanımızın kılına zarar gelmesini istemiyoruz. Tek bir insanımızın incinmesini istemiyoruz. Bu dertle, İstanbul aşkıyla yollara düştük. 70 gündür İstanbullu kardeşlerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizden en çok ulaşım ve dönüşüm konusunda hizmet bekliyor. Kimse şüphe etmesin, milletimizin derdine derman olmak için 1 Nisan’ı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Istanbullular, çalışan ile çalışmayanı, eser üreten ile üretmeyeni ayırt edeceklerdir" diyor Murat Kurum, İstanbul'un depreme hazırlanması için acil adımların atılması gerektiğini vurgulayarak. Metro hatlarını iki katına çıkaracağını belirtiyor. Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarının İstanbullular için yeterince harcanmadığını dile getirerek şunları ekliyor:

"Şu anda İBB yönetimi, 650 bin konutu ve deprem tedbirlerini gereksiz buluyor gibi görünüyor. Ancak biz, hazırız. İstanbul'u depreme hazırlayacağız. Kimileri gereksiz görseler de, biz 650 bin konutu yapacağız. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Mevcut İBB yönetimi, son beş yılda tek bir yeni metro ihalesi yapmadı ve yapılmış olanları da iptal ettiler. Sancaktepe'deki metro hattına bile hafriyat döktüler. Beş yılda hatırladığımız tek şey; algı, iftira oldu. İstanbullular üzüldü, kırıldı. İstanbul'da ulaşım çile haline geldi. Ancak biz, vatandaşlarımızın huzurla seyahat edebileceği bir İstanbul haline getireceğiz. İlk beş yılda metro hatlarımızı iki katına çıkararak 650 kilometreye ulaştıracağız.

İstanbullular, 31 Mart'ta çalışan ile çalışmayanı, eser üreten ile üretmeyeni, kadınları eşit görmeyen ile kadınlar için adil hizmet edenleri, İstanbul'un bütçesini reklamla çarçur edenler ile deprem konutlarına harcayanları ayırt edeceklerdir. Milletimiz, 365 bin konut inşa edeni, kendini düşünen ile kentini düşüneni ayırarak 31 Mart'ta kararını ona göre verecektir."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.