TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnan ve Gökçen'in arasındaki LGBT+ gerilimi büyüyor

AK Partili İnan ve CHP'li gökçen arasında başlayan LGBT+ tartışması, ikilinin birbirine karşı kullandığı sert sözler sebebiyle büyüyor

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 10:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnan ve Gökçen'in arasındaki LGBT+ gerilimi büyüyor

KEMAL ÖZKURT 
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen arasında yaşanan LGBT+ gerilimi tırmanıyor. Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla birbirlerini hedef alarak açıklamalarda bulunan ikili sert sözler kullandı. Son olarak LGBT'yi terör olayı olarak nitelendiren İnan'ın paylaşımına, Gökçen'den " İnsanların kimlikleriyle uğraşmayı da bırak. Haddini bil. Mert ol" cevabı geldi. 

"SES ÇIKARANLAR DURMADAN HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR"
İkili arasındaki tartışma İzmir Alsancak'ta Onur Yürüşü yapmak isteyen LGBT+'li bireyler ve polis arasında çıkan olaylar sonrasında başlamıştı. Olayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP'li Gökçen, "Yıllardır giderek dozu artırılan bir propagandayla LGBTİ+’lara karşı bir nefret organize ediliyor. Herkesi terörist ilan edenler, toplumun bir kısmını yine terörist gibi ve “illegal” göstermeye çalışıyor. İnsan hakları derneklerini kapatmak için yola çıkanlar, ev içi şiddet olduğunda hiç hatırlamadıkları sözde aile değerlerini diline dolamış durumda. Hem insan haklarına hem de laikliğe yönelen bu saldırılara karşı ne yazık ki az sayıda siyasetçi olarak ses çıkarıyoruz. Ses çıkaranlar, durmadan hedef haline getiriliyor. Sayımızın cesaretle artması ve hepimize yönelen tehlikeye karşı daha çok ses olunması umuduyla, bugün Onur Yürüyüşünde şiddete maruz kalan herkesi dayanışma duygularımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 

"VATANDAŞLARIMIZA LGBT BAYRAĞI AÇARAK MI SESLENECEKSİN"
Gökçen'in yaptığı bu açıklamaya AK Partili İnan'ın cevabı gecikmedi. LGBT+ olaylarını 'terör' olarak nitelendiren İnan, sosyal medya hesabından Gökçen'e verdiği cevapta, "LGBT terörünün fon kaynaklarıyla nasıl bir ilişki içerisindesiniz? Hepimize zarar veren, çocuklarımızı tehlikeye atan bir sapkınlığın propagandasına izin vermeyeceğiz. Milletin kabul etmediği gündemlerinizi baskıyla empoze edemeyeceksiniz. Sen önce İzmir'in sorunlarıyla ilgilen. Seni seçen onca hemşehrimizin sorunlarıyla ilgilen. Tire'de, Beydağ'da, Ödemiş'te, Kınık'ta, Menemen'de Bergama'daki vatandaşlarımıza LGBT bayrağı açarak mı sesleneceksin?" ifadelerine yer verdi. 

"TERÖRİSTLİKLE FALAN SUÇLAYAMAZSIN"
CHP'li Gökçen, İnan’ın bu cevabını "Haddini bil. Mert ol" ifadelerini kullanarak sert sözlerle eleştirdi. Yaptığı paylaşımda kendisinin yaşlı siyasetçilere benzemediğin belirten Gökçen, "Eyyüp sana senin dilinden sesleneyim. Ben bu “terörist, fon, şurada nasıl gezeceksin” dilini kullandığın yaşlı siyasetçilere benzemem. Benzememek için de bu koltuğu işgal ediyorum. Benim ne düşündüğümü bile bile seçilir seçilmez koşa koşa tebrik mesajı atıp sonra da böyle tehdit imalarıyla teröristlikle falan suçlayamazsın. Önce 15 yaşında kız çocuklarına yasal olarak nasıl tecavüz edilir diye yol arayan milletvekillerinin hesabını ver, insanların kimlikleriyle uğraşmayı da bırak. Haddini bil. Mert ol" dedi. 

"İZMİR'İN EFELERİ KARŞINIZDA DUVAR OLACAK"
İkili arasında yaşanan tartışma tırmanırken konuyla ilgili son paylaşım ise İnan'dan geldi. "Uydurma yalanlarınıza cevap verecek vaktimiz yok" diyen İnan, yaptığı paylaşımda;
 "LGBT propagandanız; sapkınlıklarla ne kadar bağdaştığınızı, aile ve topluma karşı ne kadar sorumsuz olduğunuzu gösterir. Bir gencimizin bile akçeli sapkınlığınıza kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu iyi bilin. Bu çukurdan elde edeceğiniz 'FON'lar için milletin vekilliğini unutabilirsin. Ama biz bu yüce millete karşı sorumluyuz. Doğup büyüdüğüm şehrim İzmir'i iğrenç propagandanızın kalesi haline getiremeyeceksiniz. Adaylığın ithal olabilir, İzmir'e dışarıdan ithal propagandaları getirmeniz mümkün dahi olamaz. İzmir'in efeleri karşınızda duvar olacak. Dediğin doğru; siz ancak bu makamları işgal edersiniz. Gençlerde hiçbir karşılığınız olmadığı için sizin yaptığınız olsa olsa koltuk işgali olur" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.