TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl yönetiminin ‘Dervişoğlu’ desteğine Bezircilioğlu’ndan ‘oy’ resti

İYİ Parti’nin yarın gerçekleştirilecek olağanüstü kurultayına 24 saat kala İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Sinan Bezircilioğlu mevcut il yönetiminin TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’na yaptığı destek açıklamasına ‘oy’ resti geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 15:33
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İl yönetiminin ‘Dervişoğlu’ desteğine Bezircilioğlu’ndan ‘oy’ resti

31 Mart yerel seçimlerinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 27 Nisan’da olağanüstü kurultay yapılacağını duyururken kurultaya 24 saat kala parti içerisinde hareketlilik artarak devam ediyor.

Kurultayda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Başkanı, Ankara Milletvekili Koray Aydın ve İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’ın genel başkanlık için yarışacak.

Kurultaya 24 saat kala İzmir’in tavrı merak edilirken İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile yaşadığı tartışma sonrasında görevden alınan İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Sinan Bezircilioğlu kurultay öncesi son durumu İLKSES’e değerlendirdi.

Aydın’ın mevcut durumda rakiplerinden önde olduğunu ifade eden Bezircilioğlu, İzmir delegelerinin Aydın’ı desteklediğini söyledi. Bezircilioğlu ayrıca İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve il yönetiminin Dervişoğlu’na destek açıklamasını da değerlendirdi.

EZİCİ ÇOĞUNLUK KORAY AYDIN’I DESTEKLİYOR

Kurultaya ilişkin genel bir değerlendirme yapan Bezircilioğlu, İzmir delegelerinin kurultaydaki tavrına ilişkin de konuşarak “Kongremize son 24 saat kaldı. Ülke çapında yapmış olduğumuz istişareler ve diğer illerdeki delegelerle yaptığımız görüş alışverişleri doğrultusunda Sayın Koray Aydın’ın önde olduğunu ve ilk turda seçimi alabileceği yönünde bir teveccühle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. İzmir özelinde de 76 delegemizin ezici bir çoğunluktaki kısmı Koray Aydın’a destek vermektedir. Kurultayda İzmir’de bizim seçildiğimiz kongredeki delegeler oy verecek. İzmir delegeleriyle yaptığımız istişareler sonucu gördüğümüz tablo Sayın Koray Aydın lehinedir. Kurultay’daki toplam delege sayısı bin 350 civarında. İzmir’in 76 delegesi var. Kongredeki oy yüzdemiz yüzde 6’lara tekabül ediyor. Kaldı ki 76 kişinin dışında milletvekillerimiz, GİK üyelerimiz, kurucular kurulu üyelerimiz ve bunun da dışında İzmir kökenli isimler var. Onları bu hesaba katmıyoruz. Onları da katınca bu oran artacaktır” dedi.

SON SÖZ SAHİBİ ÜLKE SATHINDAKİ DELEGELERİMİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurultay adayı İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili üsavat Dervişoğlu’na desteğini de değerlendiren Bezircilioğlu, “Ben bu saatten sonra çok fazla bir değişiklik öngörmüyorum. Ama siyasette 24 saat önemlidir. Rahmetli Süleyman Demirel’in de dediği gibi 24 saatte çok şey de değişebilir. Genel Başkanımız Meral Hanım’ın yakın çevresi Müsavat Dervişoğlu’nu destekliyor. Ancak burada son söz sahibi ülke sathındaki delegelerimiz. Bunu da yarın göreceğiz” diye konuştu.

HANGİ ADAY KAZANIRSA KAZANSIN DEĞİŞİM KENDİNİ GÖSTERECEKTİR

Yerel seçim sonrasında partinin üst yönetiminde art arda gelen istifalara da değinen Bezircilioğlu, değişimin kaçınılmaz olduğunun altını çizerek “Kurultay sonrası yeniden bir doğuş, yapılanma ve bir değişim kaçınılmaz. Hangi aday kazanırsa kazansın bu değişim kendini mutlaka gösterecektir. Ama Sayın Koray Aydın’ın kazanması durumda partiyi tekrar yüzde 10 bandının üzerine taşıyacak, herkesi kucaklayacak, teşkilattaki yaraları satacak ve gönülleri alacak bir yönetim anlayışıyla partiyi tekrar Türk siyasetin merkezine taşıyacak bir hamle yapılacağını düşünüyoruz. Kurultay sonrasında İYİ Parti’nin yeniden yükselişe geçeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİYASETTE HİÇBİR ZAMAN TALEP EDEN TARAF OLMADIM

Kurultayda partinin genel başkanlık koltuğunda yaşanacak değişimin kurultay sonrasında illere yayılıp yayılmayacağı ve illerde kongre yapılıp yapılmayacağı konusuna da değinen Bezircilioğlu, yeniden il başkanlığını isteyip istemediği konusunda şunları söyledi; “O konu kurultayda kazanacak adayın ve yeni yönetimin tasarrufunda. Eğer kongreler olursa aday olacak mıyım? Şu an öyle bir talebim yok. Ben il başkanlığına da bir talepte bulunarak gelmedim. Bir teveccüh sonucunda geldim. Siyasette hiçbir zaman talep eden taraf olmadım. Süreci takip edeceğiz. Burada önemli olan benim göreve gelip gelmemem değil partimizi yeniden düzlüğe çıkaracak ve yükselişe geçirecek genel başkan ve ekibinin göreve gelmesidir.”

BİR TEMENNİ OLARAK KALIR

Mevut İzmir il yönetiminin Dervişoğlu’na yönelik desteğini de değerlendiren Bezircilioğlu, oy hakkına dikkat çekerek “Mevcut il yönetimi ve başkanının kararlarına ve düşüncelerine saygımız sonsuz. Ama onların destekleri sadece gönülden ve bir temenni olarak kalır. Çünkü ne il başkanımızın ne de il yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın oy hakkı yok. Oy verecek olan delege, benim il başkanı seçildiğim il kongresinde delege olarak seçilen kişiler. Biz görevden alınmış olabiliriz ama delegelerimiz hala görevinin başında” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.