TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İduğ’dan kongrede Mahir Polat’a rest! Polat’tan kontratak

CHP Bornova 30. Olağan İlçe Kongresi’ne CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un art arda yaptığı sert konuşmalar damgasını vurdu

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İduğ’dan kongrede Mahir Polat’a rest! Polat’tan kontratak

TENZİLE AŞÇI

CHP’de genel seçimler sonrasında verilen kurultay kararının ardından ilçelerde kongre süreci devam ediyor. CHP İzmir’de 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongresi sürecinde ilk hafta geride kalırken gözler, Bornova 30. Olağan İlçe Kongresi’ne çevrildi.

426 delegenin oy kullanacağı Bornova’da kongrede başkanlık yarışı, iki aday arasında geçiyor. Mevcut ilçe başkanı Ertürk Çapın kongrede yine aday olurken, muhalefet Çapın’ın karşısına Gençlik Kolları eski Başkanı Volkan Koçanalı’yı ilçe başkan adayı olarak çıkardı.

Evka-4 Kapalı spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İzmir eski milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır ile Bedri Serter ile Musa Çam ve Bornova Belediyesi önceki dönem belediye başkanı Olgun Atila katıldı.

Kongreye damgasını vuran ise Sertel’in Belediye başkanı İduğ’a ilişkin Mahir Polat’ın söylediği "Belediye başkanlarına, sokaktan geçerken, 'Gel kardeşim seni belediye başkanı yapalım' demedik. Ben Mustafa İduğ'u belediye başkanı yaparken, Mustafa İduğ sadece castrol satan bir yağ bayisi değildi ki... Daha önce partide delege seçimlerine gelmiş, oy kullanmış, meclis üyesi olmuş biriydi. Onu getirip parti koridorlarında dolaştıran insanlardan bir tanesi benim” sözlerini gündeme getirdi.

Sertel ve İduğ, Polat’a tepki gösterirken Polat’tan da yanıt gecikmedi.

genel seçim_ilkses (1)

SERTEL: DEMEK Kİ BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ…

Polat’ın sözlerine isim vermeden tepki gösteren Sertel, “Bu kongre, önemli bir kongre. Bu kongrede bir karar vereceksiniz. O karar, partinin ve bornova2nın geleceği açısından çok önemli olacak. Çok açık ve net siyaset yaptım. Bugüne kadar Bayraklı hariç bütün kongrelerde, hiçbir kongrede taraf olmadım. Ama bazı konularda… Kamil Okyay Sındır, benim canım kadar sevdiğim ve 8 yıl birlikte görev yaptığım dostum, kardeşim. Birbirimizi kırmamaya, üzmemeye hep özen gösterdik. 2009 yılıydı. Ben de o zaman Bornova Belediye Başkanı aday adayı oldum Kamil kardeşim genel merkez tarafından belediye başkanlığına uygun görüldü ve 5 yıl boyunca çok başarılı bir şekilde başkanlık yaptı. Sonunda ön seçim olmadığı için Olgun Atila’yı getirmek için Kamil Okyay Sındır, belediye başkanlığını çiğnedi. Kendisi 2014 yılında aday olamadı. Ama 2015 yılında yapılan önseçimde Bornova’da en yüksek oyu alarak milletvekili adayı yaptı. O günlerde önseçim olsaydı Bornova, Kamil Okyay Sındır’ı belediye başkanı yapacaktı. Kamil Okyay Sındır’ın hakkını yediler. Daha sonra Olgun Atila indirildi Mustafa İduğ, başkan seçildi. Mustafa İduğ’un başkan seçilmesinde benim hiçbir katkım yok. Ben önseçim istiyorum demiştim. Ön seçim! Şimdi görüyorum ki hepsi birlikte Mustafa İduğ’un başkanlığına yönelik bir yapı içinde toplanmışlar. Ben bunu uygun görmüyorum. Kongrelerde ilçe başkanı, ilçe yönetimi ve il delegeleri seçilir. Ama yarının belediye başkan yönelik asla karar alınamaz. Bırakın üye seçsin. Şu laf çok acı. Bir arkadaşımız başkan için ‘elinden tuttum, başkanlığa taşıdım. Gerekirse alaşağı etmesini bilirim’ dedi. Bu söz çok vahim. Kimse kerametini çok yüksek tutmasın. Bugüne kadar kimseye tepeden bakmadım, büyüklük taslamadım. Söylem kadar eylem de önemlidir. Demek ki bizim belediye başkanımız iki üç kişinin tutmasıyla belediye başkanı olarak geliyor” dedi.

“İZMİR’İN DEĞİL SOKAKLARINI İLÇELERİNİ BİLMİYORLAR”

Genel seçimlerde İzmir dışından aday gösterilen vekillere de ‘önseçim’ vurgusu yapan Sertel, “Tüzük değişecek. Bütün kademelerde önseçim olacak. Sonra İstanbul’dan İzmir’e milletvekili geliyor. Sizin İzmir’in değil sokaklarını ilçelerin bilmeyen insanları oy deposu diye İzmir’den vekil adayı göstermeye hakkınız yok. Neden her şehirde oyumuz artarken İzmir’de 2 puan düştü? Bunu sorduk mu? İthal adaylarla beraber burada yukarıdan aşağıya milletvekili atamalarından dolayı değil mi? Birçok insanımız kırıldı ve küstü. Bizde ağalık olmaz, yoldaşlık olur. Siz kimsenin iradesini ipotek altına alamazsınız. Sandık konulacak, özgür iradesini ortaya koyacak delege. Parti gençleşecek, delege gençleşecek. Bizde dön, aynı. Bu partiyi genç insanlar yönetecek. Ben bu delegenin özgür vicdanına güveniyorum. Birileri bana telefon ediyor. Yok ben CV topluyormuşum… Ben 1989 yılında 32 yaşında daire başkanı olmuş biriyim. Yüzlerce insanı işe aldım. Ama hiçbirini delege seçimleri için yapmadım. Bu parti, bizim partimiz, bu ülke bizim ülkemiz. Biz bu partiyi de bu ülkeyi de kurtaracağız. Gidip ‘ben belediye başkanı, milletvekili olmak istiyorum’ diyen gidip Ankara’da genel merkezde değil önseçimde olacak. Merak etmeyin bütün kademelerde önseçim olacak, ülkenin cumhurbaşkanını CHP’liler seçecek” ifadelerini kullandı.

Sertel ayrıca, desteklediği adayı da açıklayarak “Ben Bornova’da ilk kez taraf oldum. Ertürk Çapın benim kardeşim. Ama şunu da söylüyorum. Benim bir tek oyum var. O da Volkan Kocanalı’yadır” diye konuştu.

İDUĞ: KİMSE ELİMDEN TUTARAK BELEDİYE BAŞKANI YAPAMAZ

Sertel’in ardından konuşan İduğ, Polat’a sert sözlerle rest çekerek şunları söyledi; “Ben 60 yaşındayım. Hiç kimse benim elimden tutarak beni belediye başkanı yapamaz. Herkesin bir duruşu ve karakteri var. Çocuk değiliz. Ben genel başkanımıza gidip ‘beni kim belediye başkanı yaptı? Sayın Mahir Polat mı yaptı, siz mi yaptınız?’ dedim. Cevabı genel başkandadır. Ben tombaladan çıkmadım. Beklerdim ki Bornova’ya belediye başkanı olmak isteyen kişin ilçeye verdiğim hizmetlerden dolayı bana teşekkür etmesidir. Sosyal medyadan konuşmak değil. Benim parti terbiyem sosyal medyada tartışmak değildir. Ben partime saygımdan ötürü ona cevap vermedim. Tabi kırılacak dal kalmadı. Gücü olan varsa ağacı kökünden söksün. Önümüzdeki 2 seçimde Türkiye iki önemli seçim yaşayacak. 2024 Mart ayında yerel seçimler olacak. İnşallah 11 büyükşehiri 15’e taşıyacağız. Bu ekonomi bizi daha ileriye götüremez. Bir seçim de 2025’te erken genel seçim olacak. Belediye başkanlığı kolay bir iş değildir. Bornova’nın en büyük şansı kaliteli belediye başkanlarıdır. Türkiye, çok önemli bir dönemden geçiyor. Belediyelerin çalışanlarına, çalışma arkadaşlarımıza para ödeyemediği bir dönemdir. Sizin 1,5 milyarlık bütçeniz var? Bunu nasıl yöneteceksiniz? Hem yatırım yapıp hem de çalışanların ücretini ödeyeceksiniz. Ama Bornovalılar bilsin. 600 milyon yatırımımızla hiçbir borcumuz olmadan kasamızda para birikiyor. Hepimiz CHP’de siyaset yapıyoruz. Ben CHP’de siyaset yapmaktan onur duyuyorum”

genel seçim_ilkses (2)

MAHİR POLAT: SEÇİMLERİ BENİM ÜZERİMDEN MANİPÜLE ETMEK…

Tüm eleştirilerin ardından eleştirilere yanıt veren Polat, “Ben öyle bir kültür ve gelenekten geliyorum ki… Söylediğimi yaparım, yaptığımı söylerim. Hiçbir zaman örgütün arkasından dolanmam, kumpas kurmam. Burada kalkıp seçimi benim üzerimden manipüle etmek doğru değil. Eğer üçüncü dönem milletvekilliği yapmak istersem, gücümün yeteceğine düşünürsem gerçekten söylüyorum önseçim olmazsa aday olmam. Benim 2019 seçimlerinde nerede durduğumun en yakın şahidi Kamil Okyay Sındır’dır. Pandemi sürecinde hepimizin hayatı geri getirilemeyecek bir hal aldı. Tüm belediye başkanlarımız bu süreçte halkımızın yanında olduğunu gösterdiler. Sonrasında bir deprem yaşadık. Bu deprem süreci ve sonrası sosyal devlete bakışı ve milletin birbirine bakışını değiştirdi. İlk 36 saat devlet yoktu. Menemen’de de söylediğim bazı şeyler hakkında dokunulmazlığımı kaldırmakla ilgili fezleke geldi. Bugün tekrar söylüyorum. Türkiye’yi tek adam diktatörlüğünden ve Saray yalaklarından kurtarmak için hep birlikte çalışacağız. Kim gelirse gelsin. Hiçbir şeyden korkumuz yok” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.