TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB Başkan adayı Kurum açıkladı: Öğrenci evlerine doğalgaz desteği, toplu ulaşımda yüzde 40 indirim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi binasında gençlerle buluştu. İstanbul'da gençlerin söz sahibi olacağını vurgulayan Kurum, "Belediye istihdamlarında yüzde 25 gençlik ve yüzde 25 kadın kotası belirleyeceğiz" dedi. Gençlere yönelik bir dizi müjdeyi de paylaşan Kurum, toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40 indirim ve öğrenci evlerinde kalan gençlere 25 metreküp doğalgaz desteği sağlanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 12:13
Kaynak: İHA
İBB Başkan adayı Kurum açıkladı: Öğrenci evlerine doğalgaz desteği, toplu ulaşımda yüzde 40 indirim

Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi binasında gerçekleşen buluşmada, Murat Kurum'a AK Parti Kağıthane İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süheyl Hamza Telci ve AK Parti Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Merthan Aslan eşlik etti.

Murat Kurum, gençlik meclisiyle bir araya geldiği konuşmasında, gençlerin İstanbul'da söz sahibi olacağını vurgulayarak, "Belediye istihdamlarında yüzde 25 gençlik ve yüzde 25 kadın kotası uygulayacağız" açıklamasını yaptı. Ayrıca, gençlere yönelik çeşitli müjdeler verdi. Bu müjdeler arasında toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40 indirim sağlanacağı, öğrenci evlerinde kalan gençlere 25 metreküp doğalgaz desteği verileceği ve şehir dışına ailelerinin yanına gitmek isteyen gençlerin yılda 2 defa otobüs biletinin yarısının karşılanacağı da yer alıyor.

"Gençlerimize 100 bin TL sermaye desteği vereceğiz" diyen Kurum, ilk kez evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere 50 bin TL beyaz eşya desteği sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, girişimci gençleri destekleyeceklerini belirten Kurum, "Eğitimini tamamlayıp yeni iş kuracak gençlerimize 100 bin TL sermaye desteği sunacağız. 39 ilçede 100 bin gencimize hizmet verecek paylaşımlı ofisler oluşturacağız" dedi. Kurum ayrıca, müracaat eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine 10 bin TL destek ödemesi yapılacağını da duyurdu.

"Tam zamanlı belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz" diyen Kurum, "31 Mart akşamı İstanbul'u yeniden ehil ellere teslim edeceğiz" sözleriyle açıklamalarda bulundu. Kurum, "Her zaman vatandaşlarımızın, gençlerimizin yanında olacağız. Sadece boş zamanlarında belediyeye uğrayan değil, her zaman milletinin, gençlerin, kadınların, İstanbul'un yanında olan bir belediyecilik anlayışıyla çalışacağız" şeklinde ifadelerini dile getirdi.

"Yeniden yükseliş dönemini başlatacağız" diyerek konuşan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde oluşturulacak olan 'Gençlik Meclisi' hakkında açıklamalarda bulundu. "31 Mart akşamı, umarım gençlik kazanacak ve hep birlikte fetret dönemini sonlandıracağız. Yeniden yükseliş dönemini başlatacağız. Kuracağımız gençlik meclisinde, her alandan, her meslek dalından genç arkadaşlarımız sizleri temsil edecekler." şeklinde ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.