TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAYBULANS’la hayvanlara yerinde müdahale edilecek

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, hayvanlar için mesai saatleri dışında ve tatillerde hizmet verecek yerinde acil müdahale araçlarını ve ekiplerini hayata geçireceklerini aktardı

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 16:41
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
HAYBULANS’la hayvanlara yerinde müdahale edilecek

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçim vaatleri arasında yer alan Can Dostlara yönelik Mobil Veteriner Kliniği ve yaralı, hasta ve kaza geçirmiş hayvanlara 7/24 anında müdahale edecek hayvan ambulansı araçlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Çankırı, mesai saatleri dışında ve tatillerde hizmet verecek yerinde acil müdahale araçlarını ve ekiplerini (HAYBULANS) ivedilikle tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

HAYVANLAR İÇİN YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Çankırı, Online İzlenebilir Rehabilitasyon Merkezini, veteriner kliniklerine hayvansever çalışanların alınmasını, mesai saatleri dışında ve tatillerde hizmet verecek yerinde acil müdahale araçlarını ve ekiplerini (HAYBULANS), kısırlaştırma randevu sistemi kaldırılmasını, 24 saat bakım evlerinin kamera sistemi ile izlenebilir olmasını ve mevcut tıbbi ekipmanların bakımı eksik olanların ivedilikle tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Aynı zamanda hayvan otelleri projelerinin olduğunu belirten Çankırı, afet sonrası ya da insan odaklı şiddete maruz kalmış terkedilmiş veya ihtiyaç halinde ekonomik durumu kısıtlı olan hayvan severlerin kullanabileceği pet otel, gelirinin tamamının rehabilitasyon merkezindeki can dostlar için kullanılmak üzere uygun fiyatlı pet otelleri hayata geçireceklerini dile getirdi. Çankırı, Mobil Klinik, Mama Üretim Tesisi, Can Dostum Parkları, Bilinçli Bakım ve Eğitim Etkinlikleri ve Hayvan Mezarlıkları projelerinin de olduğunu vurguladı.

PROJE 1 NİSAN’DA HAYATA GEÇECEK

Evlerde, iş yerlerinde ya da sokak başında görmeye alışık olduğumuz hayvanların artık tehlike arz eden canlılar olduğunu belirten Çankırı, “Çöp yığınlarına dönen sokaklarda başı boş gezerek korku salan, eksik ve yetersiz çöp konteynerleri yüzünden kaldırımlara saçılan kirlilikten dolayı aç kalan, kısırlaştırılamayan, barınaklarda kaderine terk edilen bu canlıları hatırlanacağı üzere artık genç, çocuk demeden saldırı haberleri ile duyuyor ve sarsılıyoruz. Bu dünyada yalnız değiliz, onların yaşam alanlarını daha fazla tahrip etmeden harekete geçmeliyiz. Üzerimizde düşen sorumluluğu üstlenerek bu uğurda hem sizlerin yükünü hafifletmek hem de can dostlarımız için geç kalınan ama ivedilikle uygulanacak olan projemizi 1 Nisan itibari ile hayata geçireceğiz” dedi.

TEMEL İHTİYAÇLARININ GİDERİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Hayvanların temel ihtiyaçlarını giderebilmeyi hedeflediklerini dile getiren Çankırı, “Can dostlarımızın düzenli beslenmeleri, gerekli durumlarda ilaç uygulanması, hasta, yaralı ve özel durumdaki hayvanların tedavililerinin sağlanması, kısırlaştırma işlemleri ve en önemlisi barınma esaslı gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle başta okul ve çevresindeki kişilerin bilinçlenmesi ve sokaktaki dostlarımıza karşı daha duyarlı olması, insani duygularının ön plana çıkıp, sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu dünyada yalnız değiliz, hayatı da sadece kendimize açtığımız alanlarla yaşamak diğer canlılara yapılacak en büyük haksızlık” diye aktardı.

“ORTAK KULLANIMA UYGUN STK KAMPÜSÜ’NÜ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Alsancak Hayvan Parkı ve Susuzdede Parkı’nı Hayvan Parkı olarak hayata geçireceklerini dile getiren Çankırı, “Geçici olarak hizmet veren Yenişehir Pazaryeri’ni kendi enerjisini üretebilen, Avrupa standartlarında kapalı pazaryeri olarak hizmete sunuyoruz. O bölgede açığa çıkan alanı rekreasyon alanına dönüştürerek tüm hayvansever derneklerimiz ve gönüllülerimizin ortak kullanımına uygun şekilde inşa edeceğimiz STK Kampüsü’nü hayata geçiriyoruz. Böylelikle dernek üyeleri ve gönüllüler çalışmalarını yürüteceği bir kiralık ofis, elektrik ve su derdi olmadan çalışmalarını, ücretsiz şekilde sürdürebileceği bir yer haline getiriyoruz. Kadifekale’nin alt tarafında kalan cephanelik olarak geçen bölgeyi ise Can Dostlarımıza Yeni Yaşam Alanı olarak hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“VETBULANSLA 7 BİN VAKAYA MÜDAHALEDE BULUNDUK”

Balıkesir’de 3 bin vatandaşa her ay belirli dönemlerde mama desteği verdiklerini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez, “Toplamda 100 tona yakın sokak çanımıza 1 yıl içerisinde ulaşıyoruz. Mutlu Patiler projesini devreye aldık. 2022 yılından bu yana vetbulansla 7 bin vakaya müdahalede bulunduk. Vetbüsümüzle de Balıkesir'de 20 ilçeyi gezerek kuduz aşılarını tedavilerini ve parazitlerini bu araçlarımıza gerçekleştiriyoruz. Bu projeleri 2 yıl içerisinde il geneline yaydık. Aynı zamandaş 2 tane büyük bakım evimiz var. 2 tane de tedavi merkezi açtık. 1 tane yeni tedavi merkezinin başlangıcını da yapıyoruz. Projelerimizi geliştirerek devam etmeyi planlıyoruz.  Mutlu Patiler Projesi kapsamında yaptığımız eğitim 700-800 kişilik salonlarda oluyor. Burada yanlış bilinen bilgileri düzeltiyoruz.  Ay sonunda mama teslimatımız oluyor diyor. Gelen vatandaşlarımıza orada mamalarını her ay teslim ediyoruz. Tüm şehirdeki sokak canlarına birebir ulaşmış oluyoruz” sözlerine yer verdi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.