TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamza Dağ: Kemeraltı'nı yeniden İzmir'in can damarı yapacağız

Seçim çalışmaları kapsamında TARKEM’i ziyaret eden Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ‘Kalbimİzmir’ projesiyle Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapacaklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 14:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hamza Dağ: Kemeraltı'nı yeniden İzmir'in can damarı yapacağız

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında TARKEM’İ ziyaret etti. AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Dağ, Kemeraltı’nın sorunlarını dinledi. TARKEM binasında gerçekleşen toplantıya, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’da katılım gösterdi. Hayata geçirecekleri projelerle İzmir’de turist sayısını 5 yılın sonunda iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Dağ, “Kalbimİzmir projesiyle Kemertaltı Çarşısının ihtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle zaman içerisinde eski canlılığını yitiren bölgemizde bu değerli mirası restore ederek Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

KEMERLATI’NA KALBİMİZMİR PROJESİ

Kemeraltı Çarşısı için hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlatan Dağ, “Projemizin adı Kalbimİzmir: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesidir. İhtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle zaman içerisinde eski canlılığını yitiren bölgemizde hayata geçireceğimiz projemizle bu değerli mirası restore ederek Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz. Konak ve Kemeraltı'ndaki tescilli binalar, projemizin en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Bu binaları, müzeler ve kültürel mekanlar olarak işlevlendirileceğiz. Bu projeyle Konak Atatürk Meydanı’nı genişleteceğiz. Meydandaki yeşil alan oranını artıracağız. Konak Saat Kulesi'nden Agora'ya kadar her sokağı, titiz bir restorasyon sürecinden geçireceğiz. 7/24 yaşayan, dinamik bir yer haline getireceğimiz bu bölge, yerel esnafın ve sanatçıların ürünlerini sergileyebileceği, ziyaretçilerin alışveriş yaparken tarihi atmosferin tadını çıkarabileceği bir mekan olacak. Hayata geçireceğimiz modern otoparklar ile ziyaretçilerin ve esnafın parklanma sorunu çözülecek, ziyaretçiler Kemeraltı'nın sokaklarını adım adım keşfetmenin keyfini çıkaracak” diye konuştu.

5 YILDA TURİST SAYISI İKİ KATINA ÇIKACAK

Bu projenin yanı sıra planladıkları diğer proje ile İzmir’de 5 yılın sonunda İzmir’e gelen turist sayısını iki katına çıkaracaklarını ifade eden Dağ, “Kemeraltı’nı ulusal ve uluslararası kongreler, sempozyumlar ve toplantılar için modern, teknolojik altyapıya sahip mekan ve tesisler inşa ederek İzmir'i bilim, kültür ve iş dünyasının buluşma noktası haline getireceğiz. Kurvaziyer limanımızı geliştirerek, dünyanın dört bir yanından gelen gemileri ve turistleri ağırlayacağız. Karantina Adası'nda, ziyaretçilerimizin denizin ve güneşin tadını çıkarabilecekleri plajlar yapacağız, aynı zamanda sosyal tesisler inşa ederek hemşerilerimizin adanın keyfini çıkarabilecekleri alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Gastronomi noktasında İzmir'imizin zengin mutfak kültürünü, yerel aşçılarımızın yetenekleriyle birleştirerek, dünya çapında bir marka haline getireceğimiz İzmir Mutfak Sanatları Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. Ayrıca İzmir ekonomisi için 3 stratejik alandan biri de sağlık turizmi. Ülkemize gelen sağlık turistlerini İzmir'e çekmek de yerel ekonomimizi kalkındırma yolunda hedeflerimizden biri olacak. Son 30 yılda, şehrimize yıllık 1-1 buçuk milyon turist geliyor. Projelerimizle görev süremin sonunda bu rakamı en az iki katına çıkaracağımıza inanıyorum” dedi. Konuşmasının sonunda UNESCO konusunun takip ettiklerini aktaran Dağ,  “Belki şu anda somut bir netice alamamış olsak da önümüzdeki dönem çok iyi takip edeceğimiz, inşallah çok zor olmayacak şekilde netice alacağımız bir süreç olacak.  Bir yol kazası var orada. O yol kazasını atlatacağız. Dolayısıyla Kemeraltı’nın UNESCO listesine girmesi taraftarıyız. Sonuna kadar takibini yapacağız. Önümüzdeki dönemde çok da gecikmeden başarılı olacağımıza hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.  

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.