TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler Oğan seçmeninde... İşte adayların potansiyeli oyları

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalırken seçimde belirleyici rol oynayacak olan ve 2. Tura geçemeyen ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın İzmir’deki oyu merak konusu oldu. İşte İzmir’deki Oğan oyları…

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 13:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gözler Oğan seçmeninde... İşte adayların potansiyeli oyları

TENZİLE AŞÇI

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gitti.

Parlamento seçimlerinde meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda kalırken, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimi ise adaylardan hiçbirinin yüzde 50+1 oy alamaması nedeniyle ikinci tura kaldı.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçimin 2. turunda ise ana belirleyicilerden biri de Oğan’ın seçmen kitlesi olacak. Gözler Oğan ve kitlesinin destekleyeceği ismin kim olduğuna çevrilirken kitlenin adaylara getireceği oy oranları da merak konusu oldu.

OĞAN’IN İZMİR’DEKİ OY POTANSİYELİ…

Seçimin ülke genelindeki resmi olmayan sonuçlarına göre; Erdoğan yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Oğan ise yüzde 5,17 oranında oy aldı.

Kılıçdaroğlu’nun rekor oy aldığı illerden biri olan İzmir’de ise adayların resmi olmayan oy oranları; Erdoğan yüzde 31,48, Kılıçdaroğlu yüzde 63,28 ve Oğan ise yüzde 4,76 olmuştu.

Oğan’ın ülke genelindeki oy sayısı  yine resmi olmayan sonuçlara göre; 2 milyon 796 bin 370 olurken, toplamda 3 milyon 441 bin 36 seçmenin oy kullandığı İzmir’de ise 145 bin 770 oy aldı.

28 Mayıs 2. tur seçimlerine ilişkin yapılan açıklamalarda partiler ve il başkanlıklarının hedefi daha çok seçmeni çekmek olurken ana noktanın ise seçimde büyük belirleyici rol oynayacak olan Oğan seçmeninin olacağı mesajları verildi.

ZAFER PARTİSİ OY ORANI…

Seçimlerde partisiz olarak sadece ittifak çatısı altında aday olan Oğan’ın oylarında en belirleyici etkenlerden olan Zafer Partisi’nin ülke genelindeki oy oranı 1 milyon 125 bin 264 oyla yüzde 2,23 olurken İzmir’deki oy oranı ise 72 bin 64 oyla yüzde 2,37 olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.