TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökçe Gökçen Kimdir? Nerelidir?

Cumhuriyet Halk Partisi'ne hayatını adamış Gökçe Gökçen Kimdir? Nerelidir? Gökçe Gökçen kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 22:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gökçe Gökçen Kimdir? Nerelidir?

24 Eylül 1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Gökçe Gökçen,  Cumhuriyet Halk Partisine mensup 28. Dönem İzmir Milletvekilidir.

milletvekili gökçen_ilkses

EĞİTİM HAYATI

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya gelen Milletvekili Gökçe Gökçen, ilk olarak öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlamış olup daha sonra Galatasaray Üniversitesi'nde lisans eğitimini almıştır.

Lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi'nde tamamlayan Gökçe Gökçen, daha sonra hukuk üzerine yüksek lisansını tamamlayarak bir süre araştırma görevlisi olarak İstanbul'da bulunan Marmara Üniversitesi bünyesinde görevlendirildi. Gökçen'in halen doktora çalışmalarını sürdürdüğü bilinmektedir.

milletvekili gökçe gökçen_ilkses

SİYASİ HAYATI

2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılım sağlayan 28. Dönem İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, burada 4 yıl boyunca Bakırköy Gençlik Kolları'nda Başkan Yardımcılığı görevinde yer almıştır.

İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, 2015 yılında dış ilişiklerden sorumlu başkan yardımcısı seçilmiştir.

Daha sonra CHP'nin 36. Olağanüstü Kurultayı'nda partiye meclis üyesi seçilen Gökçen, 2018 yılında 2 yıl boyunca İnsan Haklarından sorumlu olmuştur. İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden sonra Gökçen CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Son olarak Gökçe Gökçen 37. Olağanüstü toplantıda CHP'de yeniden meclis üyesi seçilmiştir. Gökçe Gökçen aynı zamanda 14 Mayıs 2023 yılında İzmir 1.Bölge 2. sıradan Milletvekili adayı gösterilmiş olup sandıkların açılması ve oyların sayılmasıyla birlikte çıkan sonuçta İzmir Milletvekili olmaya hak kazanmıştır. Gökçen  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İzmir Milletvekili olarak  görev almaktadır. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.