TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli bireyler siyasette yer almalı!

Yerel yönetimlerde engelli bireylerin temsiliyetini değerlendiren CHP Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ali Koçer, engelli vatandaşlarının haklarının daha çok savunulması için siyasette engelli bireylerin daha çok yer alması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 16:52
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Engelli bireyler siyasette yer almalı!

HÜSEYİN DEMİR / ÖZEL HABER 

Toplumunun önemli bir kısmını oluşturan engelliler ülkemizde birçok sorun ve problemlerle karşılaşıyor. Demokratik yönetimlerde siyasal yaşamda tüm yurttaşların söz sahibi olması gerekirken engelli bireyler siyasal yaşamda yer edinemiyor. Dezavantajlı grupların siyasette temsil oranının artması gerektiğini vurgulayan Karşıyaka Yardımlaşma Derneği Engelli Komisyon Başkan Yardımcısı ve CHP Bayraklı Meclis Üyesi Aday Adayı Ali Koçer, tüm engellilerin haklarını savunmak için siyasette yer aldığını belirtti. Koçer, çalışmalarını ve projelerini gazetemize anlattı. Doğuştan engelli olan Ali Koçer, şairane yönüyle de engelliler için kültür sanat etkinlikleri düzenleyeceğini açıkladı.

ali koçer

SADECE SÖZ VERİYORLAR

Yerel yönetimlerde seçimden önce Başkanların engellilerin sorunlarını çözeceğine dair söz verdiklerini, seçilen Başkanın verilen sözleri yerine getirmediğini vurgulayan CHP Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ali Koçer," Bayraklı Belediyesi’nde CHP'den Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığına başvuruda bulundum. Ūlkemizde engelli bireyler sürekli okulda, sokakta, kamusal alanda sorun ve problemlerle karşılaşıyor. Yerel yönetimlerde her yeni gelen siyasi ve idari yapı sorunların çözümüne yönelik eylemlerde bulunmuyor. Seçim öncesinde Belediye Başkan Adayları, dezavantajlı bireylere, engellilere vaatler de bulunuyorlar. Verilen sözler, vaatler yerine getirilmiyor. Siyasette engelliler üzerinden propaganda yapanlar, kendilerine prim çıkaranlar samimiyetsizce davranıyorlar. Siyasilerin söylemleri harekete geçemiyor. Sadece söz veriyorlar... Engelli vatandaşların büyük sorunları var. İlk başta toplumla olan iletişimimizde bizi yalnız bırakıyorlar. Toplumla olan etkileşimimizin ve iletişimimizin daha güçlü olması için güçlü politikaların üretilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

engelli birey

ÇÖZÜM ODAKLI YÖNETİM

Engelli bireylerin sorunlarını anlayabilecek kişilerin yerel yönetimlerde olması gerektiğini belirten CHP Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ali Koçer,"Engelli bireylerin sorunlarını anlayabilen, empati kurabilen, çözüm odaklı olan yöneticiler yerel yönetimde olmalı... Temel belediyecilik anlayışıyla hareket edildiğinde sorunlara yönelik çözümler üretilebilir. Türkiye ve İzmir siyasetinde engelli vatandaşlara siyasette çok söz hakkı tanımıyorlar. Bizim temsiliyetimizin güçlenmesi için meclislerde engellilerin hakkını arayabilecek kişiler yine engelli olan vatandaşlardır. Siyasette görünür, bilinir olmamız diğer engelli vatandaşlarımıza örnek olacaktır. Bu nedenlerden dolayı aktif olarak siyasetin içerisinde yer almak istedim. İzmir'i ve Bayraklı'yı yakından bildiğim için bu kentin sorunlarına çözüm üreteceğim... Karar verici pozisyonlarda yer alarak başta engelli bireyler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hakkını arayacağız" ifadelerini kullandı.

ali koçer

HERKES MUTLU OLACAK

Aktif siyasetin yanında şiir ve edebiyat ile vakit geçiren CHP Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ali Koçer," Aynı zamanda şiirler yazıyorum. Edebiyat, müzik gibi alanlarda kendimi geliştirerek sosyal faaliyetlerime devam ediyorum. Kendimi iyi ve mutlu hissettiğim bu alanda daha üst seviyelere gelmek için çok çalışacağım. Engelli vatandaşlarımızın sanat ve edebiyatla buluşmalarını sağlayacağım. Etkinlikler organize ederek Bayraklı'da herkes mutlu olacak... Bir engelli birey olarak sosyal çevremde çok engelli arkadaşlarım var. Onlarin engel durumu ne olursa olsun, sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu yüzden meclis üyeliğine aday oluyorum" diye konuştu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.