TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Kaya açıkladı: Vize sorunu geçici bir süreç

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün Uluslararası Politika dersine konuk olarak katıldı. Büyükelçi Kaya, son yıllarda artan yurt dışı vize reddi sorununa ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, "Biz engelleniyoruz sanıyoruz, ancak aslında yurt dışına çıkmak isteyen insan sayısının çok arttığını görüyoruz. Konsoloslukların kapasitesinin artırılması gerekiyor. Geldiğimiz noktada, bu genç ve dinamik nüfusumuzla, diğer ülkelerin bize kapılarını açacağını düşünüyorum. Bu, geçici bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 10:01
Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Kaya açıkladı: Vize sorunu geçici bir süreç

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve AB Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe konuk oldu. Etkinlik, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökay Özerim'in moderatörlüğünde gerçekleşti. Kaya, "Diplomatik Sınırları Keşfetmek: Latin Amerika'dan Perspektifler" başlıklı bir seminer verdi.

Şilililerin Türk dizilerine olan ilgisine de değinen Kaya, "Şilililer kendilerini Türklerle özdeşleştiriyor. Türk dizilerine büyük ilgi gösteriyorlar hatta çocuklarına bu dizilerdeki karakterlerin isimlerini veriyorlar. Şili, Türk dizilerinin dublajını yapıyor ve tüm Latin Amerika ve İspanya'ya yayıyor. Bu bölgede dizilerimiz ve yemeklerimiz aracılığıyla yaptığımız kamu diplomasisi büyük başarıya ulaştı. Ayrıca, ekonomik ilişkilerimiz de önemli ölçüde gelişti" şeklinde konuştu.

Kaya'nın yurt dışı vizesi sorunuyla ilgili yaptığı açıklamalara göre, İzmir'deki büyük bir sorunun Almanya İzmir Başkonsolosluğu'ndaki yeterli personel kapasitesi eksikliği olduğunu ifade etti. Kaya, Türkiye'nin dünyadaki en büyük konsolosluk ağına sahip olmasına rağmen taleplerin karşılanamadığını belirtti. Halkın küreselleştiğini vurgulayan Kaya, yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin sayısının arttığını ve bu talebin artmasıyla konsoloslukların kapasitesinin artması gerektiğini dile getirdi. Gençlerin dinamik yapısının da bu talepte etkili olduğunu belirten Kaya, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin önemine dikkat çekti. 1960'lardan beri süren müzakerelerde Türkiye'ye verilen sözler olduğunu belirten Kaya, ancak bu sürecin Kıbrıs Rum Yönetimi'nin üye olarak alınmasıyla engellendiğini ifade etti. Ancak Kaya, Türkiye'nin dinamik ve yetişmiş genç nüfusuyla diğer ülkelerin kapılarını açabileceğini söyledi ve bu durumun geçici olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.