TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal kimdir?

Siyasi alanda adından söz ettiren Hasan Karal kimdir? İşte tanınmış siyasetçi hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 16:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal kimdir?

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra iş hayatına adım atan Hasan Karal, yaptığı çalışmalar ile memleketi Rize’de tanınan bir isim haline geldi. Siyasi olarak da aktif olan Karal, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş sürecinde etkin rol oynadı. Günümüzde siyasi faaliyetlerini DEVA Partisi bünyesinde sürdüren Hasan Karal kimdir? Hasan Karal’ın hayatı hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Hasan Karal kimdir?

Hasan Karal, 3 Ocak 1973 tarihinde Rize'de dünyaya geldi ve eğitim hayatına da bu şehirde başladı. İlk, orta ve lise öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra eğitimine Kahire Azhar Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesi'nde devam etti ve buradan mezun oldu. Daha sonra Uluslararası Beyrut Arap Üniversitesi'nde Hukuk eğitimi aldı ve RTEÜ (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesini tamamladı. Karal, sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlendi. Kanal 2000 Radyo Televizyonu, Radyo Selâm ve İnsanlığa Selâm Dergisi'nin kuruculuğunu yaparak yöneticilik görevlerinde bulundu. Aynı zamanda çay sektöründe de yöneticilik yaptı ve Diyanet ve Milli Eğitim camiasında da çeşitli görevlerde bulundu. Uluslararası alanda tercümanlık yapmasıyla da tanınan Hasan Karal, turizm sektöründe yurt dışında ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

Hasan Karal siyasi hayatına nasıl başladı?

Hasan Karal, AK Parti'nin Rize'deki kuruluşunda önemli roller üstlendi ve uzun yıllar İl Başkanlığı görevini üstlendi. Karal, 24, 25, 26. Dönemlerde (2011-2018) Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Rize Milletvekili olarak görev aldı. Bu süreçte TBMM Dışişleri Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, Çevre Komisyonu üyeliklerinde bulundu ve Türkiye Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı'nı üstlendi. Hasan Karal, şu anda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Hasan Karal kaç dil biliyor?

Hasan Karal, ileri düzeyde Arapça dil bilgisine sahiptir.

Hasan Karal kaç yaşında?

1973 yılında dünyaya gelen Hasan Karal, 51 yaşındadır.

Hasan Karal evli mi?

Hasan Karal, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hasan Karal Twitter (X) hesabının adı nedir?

Hasan Karal, “hasankaraltr” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.