TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dervişoğlu’ndan Özel’e İzmir tepkisi: Adaylarımızı tasfiye etti!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sıklıkla söylediği ‘sandıkta ittifak’ çağrılarına Millet İttifakı çatısı altında seçilen ancak aday gösterilmeyen belediye başkanları üzerinden tepki göstererek, “24 belediyenin 21’ini değiştiriyor. Aday gösterilmeyen adaylar içinde İzmir halkının teveccühüne mazhar olan adaylar vardı. Onlar, parti içi çekişmelerle tasfiye edilmişlerdir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 12:08
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Dervişoğlu’ndan Özel’e İzmir tepkisi: Adaylarımızı tasfiye etti!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Dervişoğlu, gündemine yerel seçimleri alırken bakanların seçim çalışmalarına dahil olması üzerinden AK Parti’ye tepki gösterirken ‘sandıkta ittifak’ çağrıları ve belediye başkan adayları değişimi üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de eleştiri yağmuruna tuttu.

Dervişoğlu ayrıca, İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin mal varlığını açıklayıp açıklamayacağına ilişkin soruyu da yanıtladı.

KAMPANYA SAHASI BAKANLARDAN GEÇİNMİYOR

Bakanların seçimi yarışında dahil olarak AK Partili adaylara oy istemesini eleştiren Dervişoğlu, sahada seçim atmosferinin olmadığını da belirterek, “Uzun süredir seçim kampanyaları devam ediyor. Bizler de hem diğer vilayetlerde hem de İzmir’de sahada vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Gördüğüm şudur ki bir seçim atmosferi yok. Sadece siyasi partilerin ve liderlerinin bir yarışı varmış gibi hissediyor vatandaş. Halbuki yerel seçimler karakteristik olarak diğer seçimlerden farklı. İnsanlar, bu seçimde kendi kentlerini yönetecek isimleri seçecek. Adayların projeleri öne çıkacak. Ama kampanya sahası bakanlardan geçinmiyor. Bakanların siyasi geçmişi olsa ama neyse… Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi nedeniyle bunlar sadece atanmış bakanlar olma vasfı taşıyorlar. Devlet, hızla bir parti devleti olmaya doğru ilerliyor. Bu demokrasimiz açısından ciddi anlamda tehlike. O nedenle hükümeti yönetenlere sesleniyorum. Yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler” dedi.

İZMİR’DE SEÇİM 3 ADAYIN ARASINDA GEÇİYOR

CHP ve AK Parti’nin seçim sürecindeki tavrına ‘kutuplaştırma’ tepkisi gösteren Dervişoğlu, “Bizim adaylarımız yaşadıkları bölgenin yetkin kişileri ve İzmir’e hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşuyorlar. CHP ve AKP’nin de İzmir’de yarattığı kutuplaşma herkesin malumu. Biz bu seçimlere hür bir şekilde katılma kararı aldığımızda vatandaşı iki yumruk arasında sıkışmışlıktan azat etmek istemiştik. Ama ne hikmetse İzmir’i kutuplaşmaya sevk etme duygusundan ne CHP ne de AKP vazgeçmiyor. Biz adayların özellikleriyle yarışmasını istiyoruz. Ama CHP ve AKP ne yaparsa yapsın bu yarışın iki adaydan fazla kişiyle geçmesini bir türlü kabul edemediler. İYİ Parti’nin adayı da iddialıdır. İzmir’de seçim 3 adayın arasında geçiyor. İYİ Parti, CHP ve AKP’nin adayı. Bizim seçime müstakil olarak girmemiz CHP’li çevrelerde rahatsızlık yarattı. Dolayısıyla sanki bizim seçmenimiz kendisine oy verirse başka bir partiye kazandıracak ya da bir partiye kaybettirecek gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Biz bir siyasi partiyiz. Hükümetin politikalarından bıkan AKP’li seçmenin oyuna, belediyelerde hizmet bekleyen CHP’li seçmenin de oyuna talibiz” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR’İ SU YOLU YAPTI

CHP’de yaşanan değişim ve sahadaki söylemleri üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösteren Dervişoğlu, şunları söyledi; “CHP’nin Sayın Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’i su yolu yaptı. Dört kez geldi bir kez daha gelecekmiş. Bana sorarsanız buradan hiç ayrılmaması gerekiyordu. Bizi eleştiriyor ama kendisine bakmalı. Çünkü büyükşehir de dahil olmak üzere ellerinde bulunan 24 belediyenin 21’inde aday değiştirdiler. Siz bunu yapıyorsanız aslında İzmir’e doğru bir şekilde hizmet yapmadıklarını örtülü bir şekilde itiraf etmiş oluyorlar. Biz biliyoruz ki bazı belediye başkanları tecrübeleri ve bilgileri kapsamında İzmir’in ilçelerine güzel hizmetlerde bulundular bu isimlerin aday gösterilmeyerek seçimden uzak tutulması başka bir şeylerin göstergesidir. Yani CHP ya İzmir’i doğru yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti meseleler ve dengeler yüzünden İzmir’in iradesine ihanet etmiştir. İzmir bu oyunu sandıkta bozacaktır. Bu seçimde yaratılan kutuplaşma ve gerginlik İzmir halkının hayata bakışını ve hayatı anlamlandırılışını değiştirmeyecektir. İzmir’i karalamaya, İzmir üzerinde oyunlar oynamaya, İzmir halkının iradesini yok saymaya kimsenin hakkı yoktur.”

VATANDAŞIN GERÇEK GÜNDEMİ GÖLGELENİYOR

Seçimde halkın gerçek gündeminin unutulduğunun da altını çizen Dervişoğlu, “Siyasi rekabetten kaynaklanan karşılıklı atışmalar vatandaşın gerçek gündemini de gölgeliyor. Biz İYİ Parti olarak gittiğimiz her yerde vatandaşın sorunlarını dinliyoruz ve gündeme getiriyoruz. Bu yıl emekli yılı ilan edilmişti. Emekliler perişan halde. Ama seçim kampanyaları içinde neredeyse emeklilerden bahseden yok. Asıl çözmemiz gereken problemleri öteleyerek seçim rekabetine kendimizi kaptırırsak vatandaşa karşı sorunluluklarımız ihmal etmiş oluruz. Bir diğer sorun da atanamayan öğretmenler. Ayrıca yine bütün siyasi partiler mülakatın kaldırılacağın dair vaatte bulunmuştur ancak bu konuda da bir adım yok” ifadelerini kullandı.

YARIŞTA BİZ DE VARIZ

İzmir’de ‘kutuplaşma siyaseti’ üzerinden bir kez daha tepki gösteren Dervişoğlu, “İzmir iki partinin yarış alanı değil. Yarışta biz de varız. AKP ve CHP’nin adaylarıyla kendi adayımız Ümit Özlale’yi mukayese ettiğimizde kariyeri, bilgisi, projeleri yönüyle diğer adaylarla mukayesesinin kabil olmadığını söylemek isterim. İzmir, kendini siyasi rekabetten ve kutuplaşmadan mutlaka kurtaracaktır. Bize göre 3 gün sonra seçim var. Pazar günü sandığa gideceğiz. İzmir’iler sandıkta İYİ parti ve adaylarımıza gösterdikleri teveccühü tarihe yazacaktır” dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ BİR MAL VARDIĞI OLMADIĞINI BİLİYORUM

Son günlerde adaylar arasındaki en önemli polemiklerden olan mal varlığı açıklama konusunda açıklama yapan Dervişoğlu, “Ben Ümit Özlale’yi tanıyorum. Dikkat çekici bir mal vardığı olmadığını biliyorum. Zaten milletvekilidir. Yemin ettiğinizde zaten mal varlığı beyanında bulunuyoruz kapalı zarf içinde. Benim de öyle açıklayacak bir mal varlığım olmadığı için tartışılacak bir durum yok. Kimin mal varlığı tartışmalı ise onlar kendi durumlarını kurtarsınlar. Vatandaşlar bu kadar servetin nasıl edinildiğini doğrusunu isterseniz merak ediyor” ifadelerini kullandı.

BU İTTİFAK ARTIK BEZGİNLİK GETİRDİ

Dervişoğlu, Özgür Özel’in ‘sandıkta ittifak’ çağrılarına da 2019’da Millet İttifakı çatısı altında seçilen ancak aday gösterilmeyen belediye başkanları üzerinden tepki göstererek şunları söyledi; “Şu anda anketlere inanan bir siyasi yok. Bu ittifak artık bezginlik getirdi. Arkadaş, ittifaka bu kadar düşkünse bugün aday gösterilmeyen belediye başkanları millet ittifakının belediye başkanlarıydı. Millet ittifakını belediye başkalarını millet iradesini yok sayarak fütursuzca değiştirmek, bunu yaparken gerekçelerini de açıklamaması onların bugünkü arzularını tekzip ediyor. Bir taraftan ittifaktan bahsedeceksiniz bir diğer taraftan da ittifaktan kaynaklı getirileri elinizin tersiyle iteceksiniz. 24 belediyenin 21’ini değiştiriyor. Siz bunu yaparak neyi kabulleniyorsunuz? Demek ki bu belediye yönetiminde başarısız oldu ki siz düzenlemeler yapıyorsunuz. Ben tekrar ediyorum aday gösterilmeyen adaylar içinde İzmir halkının teveccühüne mazhar olan adaylar var. Onlar, parti içi çekişmelerle tasfiye edilmişlerdir.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.