Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yeni kabine toplanıyor: İşte yeni bakanlar ve gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yeni bakanlarlar kabine Beştepe'de toplanacak. Türkiye'nin iç ve dış siyasi gelişmeleri, ekonomik durum ve yargı paketi masaya yatırılacak

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 12:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yeni kabine toplanıyor: İşte yeni bakanlar ve gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni kabinesi, bugün saat 16.00'da Beştepe'de ilk toplantısını gerçekleştirecek. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevlerini bırakarak yerlerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum atandı.

Kabine toplantısında, Türkiye'nin iç ve dış siyasi gelişmeleri ile ekonomik durumu masaya yatırılacak. Yeni yargı paketi, emekli ve memur zamları gibi önemli konular da ele alınacak. Öte yandan, Murat Kurum'un milletvekilliğinin düşmesiyle AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 264'e indi.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak olan yemin töreninin ardından Memişoğlu ve Kurum, Anayasa'nın gerektirdiği şekilde göreve başlayacak ve ilk kabine toplantısına katılacaklar. Gelecek günlerde ise Kurum'un boşalan Çevre Komisyonu üyeliği için yeni bir milletvekili belirlenecek ve komisyon başkanı seçimi yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.