TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması: Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri seçimiyle ilgili olarak, "Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğiz" açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 19:03
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması: Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Erdoğan, Gazze'deki durumla ilgili olarak, "Kalıcı ateşkesin sağlanması büyük önem arz ediyor. İsrail yönetimine Gazze'ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması için daha fazla baskı yapılması gerekiyor" dedi. Ayrıca, terörle mücadelede Türkiye'nin kararlılığını vurgulayarak, "Hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemeli, PKK ve uzantılarına karşı mücadelemizde bedeller ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

İki liderin görüşmesinde, ticari ve ekonomik iş birliğinin yanı sıra NATO Genel Sekreteri seçimi gibi konular da ele alındı. Erdoğan, Temmuz ayında Washington'da yapılacak NATO Genel Sekreteri seçimiyle ilgili olarak, "Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğiz" açıklamasında bulundu.

NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin bölgesel konularda belirleyici bir rol oynadığını ve Gazze'deki durumu çözme çabalarıyla Ukrayna'daki savaşla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Rutte, Türkiye'nin jeopolitik açıdan önemli bir aktör olduğunu vurgulayarak, 400 yılı aşan ikili ilişkilere de değindi. NATO Genel Sekreterliği adaylığı konusunda da açıklamalarda bulunan Rutte, Türkiye'nin terörle mücadeledeki rolünün altını çizdi ve NATO için Türkiye'nin önemine dikkat çekti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.