TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024 Yerel Seçimler sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Yerel Seçimler sonrası ilk açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 00:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 01:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024 Yerel Seçimler sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Yerel Seçimler sonrası ilk açıklamasını yaptı.

İşte Erdoğan'ın kopnuşmasından satır başları: 

Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile ifade eder. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 

Bugün AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır.

Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Buradan siyasi paati fark etmeksizin iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlarıma içtenlikle teşekkür deriyorum.

Belki de şimdi sahura kadar evde dertleşeceksiniz. Seçim sonuçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. 312 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18'inci sandık seçimleri odu. Başararak geldik, bundan sonra da başararak yola devam edeceğiz. Ben sizlere inanıyorum ve bu yolda sizlerle inşallah bizler kazanarak yine devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerinden 9 ay sonra maalesef yerel seçim imtahanından istediğimiz sonucu alamadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu seçim sınavına da yoğun bir şekilde hazırlandık. 

Her alanda bir hayır vardır. Öyle diyor büyüklerimiz. 

Buradan bizi muhabbetle bağrına basan tüm illeri,mize teşekkür ediyorum. Genel mnerkeziminden il başkanlıklarına ilçe başkanlıklarından mahalle köy temsilcilerine sdon dakikaya kadar nöbet yerlerini terk etmeyen sandık görevlilerimizin her birini ayrı ayrı tyebrik ediyortum.

Cumhur İttifakı'nda beraber hareket ettiğimiz sayın Devlet Bahçeli'ye ve tüm Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime aynı şekilde şükranlarımı sunuyorum.

İttifakımıza desteğini beyan eden diğer siyasi partilerin genel başkanlarına ve mensuplarına da teşekkür ediyorum. 

Bugüne kadar hep sağ duyunun, sabrın yanında olduk. Her zaman demokrasinin milli iradenin, sandığın yanında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. 

Şimdiye kadar milletimizin takdirini baştacı etmekten, tebrik etmekten, kabul etmekten milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. 

Bugün de milletimiz tarafından seçilen herkesi ayrı ayrı kutluyorum. 

Seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin iradesinin sandıkta tecelli eder, millet sözünü sandık yoluyla söyler, siyasetçilere mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir." dedi.

"Sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır"

31 Mart'ın bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Erdoğan, "31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır. Bugün AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır." diye konuştu.

"Her olanda bir hayır vardır"

"Maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 2 aylık dönemde 52 farklı şehrimizi ziyaret ettim, halkımla bütünleştim, kucaklaştım. Netice böyle oldu, her olanda bir hayır vardır. Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz"

Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz." dedi.

"Türkiye'nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Milletimizin farklı tasarrufta bulunduğu yerlerde de güveni yeniden inşa edecek, çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız. Türkiye'nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre vardır. Milletin ve ülkenin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.