TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çıkar eksenli değil reel eksenli dış politika yaptık"

AK Parti Kocaeli Teşkilatı tarafından düzenlenen 73. Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Sayın Cumhurbaşkanımız, katile katil dediği için en büyük ihanetin düğmesine basıldı ama Recep Tayyip Erdoğan ihanet hançerini elinde tutan eli havada yakaladı" dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Çıkar eksenli değil reel eksenli dış politika yaptık"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Teşkilatı 73. Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve tüm ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantıda söz alan Bakan Fikri Işık, "Biz batı gibi çıkar endeksli değil değer endeksli dış politika yaptığımız için, Sayın Cumhurbaşkanımız, katile katil dediği için en büyük ihanetin düğmesine basıldı" dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye’de yeni bir rekoru kırıyoruz. Üst üste girdiğimiz bütün seçimlerde büyük bir başarı elde ettik. Hem yerelde hem genelde. Önümüzdeki seçimde de ben büyük bir başarı kazanacağımıza inanıyorum. Ana muhalefet partisi en az 4-5 tane milletvekili çıkaracağız diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Daha kendi tabanına bile güven veremiyor. Atalarımızın bir sözü var. “Su uyur düşman uyumaz” diye bir söz var. Bizim kardeşliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz kardeşliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bakan Işık sözlerine şöyle devam etti: "Bizim amacımız hizmettir. Bunlar bizim amacımız da hizmet diyorlar. Peki sizin amacınız hizmet ise TÜBİTAK’ta kripto merkezinde ne işiniz var? Orada Temelli Bilimler Enstitüsü var. Orada kimse yok ama kripto merkezini ele geçirmişler. Ondan sonra da devletin Başbakanının, Cumhurbaşkanının, Anayasa Mahkemesi Başkanının, Bakanların telefonlarını dinlemişler. Bakın bir ülkenin Cumhurbaşkanını ve Başbakanını başka bir ülke ya dinler ya da dinletir. Bu böyledir. En çok dinlenen bakanda Milli Eğitim Bakanı değil, Enerji Bakanı. Şimdi soruyorum size bizim işimiz eğitim diyen bir yapı neden Anayasa Mahkemesi Başkanını, Cumhurbaşkanının en çok da Enerji Bakanını dinler? İşte biz bu yapının devletten tasfiye edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Bizim önümüze ne engel koyulduysa biz o engelleri teker teker aşmayı bildik."

TÜRKİYE TEKNOLOJİDE YILDIZ OLACAK

Işık, “Dün Ekim ayı işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Son 1 yılda iş hayatına katılan genç sayısı 1 milyon 929 bin, bu gençlerden 1 milyon 356 bin tanesine iş bulmuşuz. Çalışma hayatına katılan sayısı artınca işsizlik oranı da göreceli olarak artış gösteriyor tabi ki, ama göreceksiniz Türkiye istikrarını sürdürdükçe bu oranlar aşağı gelmeye devam edecek. Daha önce adeta batının uydusu konumunda olan ülkemiz, kendi eksenini oluşturduğu için eksen kayması muhabbeti yaşadık. Şu anda Türkiye’nin dış politikası Ankara’dan belirleniyor. Başka yerden değil. Şimdi yeni bir atılımın eşiğindeyiz. Bağımsız bir politika yürütebilmek için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmalısınız. Güçlü bir silahlı kuvvetler için güçlü bir savunma sanayine sahip olmanız lazım. 2002’de kendi piyade tüfeğini bile yapamayan bir ülke konumundayken, şimdi kendi tüfeğimizi, kendi topumuzu kendi tankımızı, kendi gemimizi, kendi helikopterimizi, kendi füzemizi yapıyoruz. Şimdi kendi yer gözlem uydumuzu yaptık, kendi haberleşme uydumuzu yapıyoruz. 2023 yılında da kendi savaş uçağımızı yapmış olacağız. İnşallah 2020 yılından önce kendi yerli arabamızı da yapacağız ve dünya yollarına çıkaracağız. Türkiye’nin başta savunma sanayi olmak üzere kritik teknolojilerin her birinde dışa bağımlılığını minimize etmek için önümüzdeki dönemde önemli projeleri hayata geçireceğiz. Türkiye önümüzdeki dönemde teknoloji ve bilimin süper liginde yıldız bir oyuncu olacak” diye konuştu.

Önümüzdeki seçim sürecinden de bahseden Bakan Işık, “2015 seçimleri Türkiye’miz açısından son derece kritik bir seçim olacak. Ben teşkilatlarımıza bu seçimin öneminden bahsetmeye dahi gerek duymuyorum. İnanıyorum ki Türkiye bu seçimde yine AK Parti’ye destek verecektir. Benim inancım Kocaeli’de 7 olan milletvekili sayımızı en az 8’e çıkaracağımız yönünde” dedi. (İHA/KOCAELİ)

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.