TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli meclisinin gündemi yine ‘Köyiçi Planı’

Çiğli Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantında konuşan Ak Partili Arslan, Köyiçi planının vatandaşa yanlış aktarıldığını ve belediyenin planın aksine imar izni vermeye devam ettiğini belirterek “Ya ruhsattan vazgeçin ya da imardan” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli meclisinin gündemi yine ‘Köyiçi Planı’

Çiğli Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı CHP Meclis Üyesi Deniz Bektaş idaresinde gerçekleşti. Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri ve komisyondan gelen raporların değerlendirilmesinin ardından tekrardan Köyiçi ve Yakakent planı gündeme geldi. Toplantıda söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Nedim Arslan, “Biz bu konuyla ilgili Köyiçi planı adından revizyon çalışması yaptık. Bu proje belki de İzmir için bir model oluşturacaktı. Fakat biz bir taraftan imar ve revizyon çalışması yaparken siz diğer taraftan aynı yerlerde inşaat ruhsatı veriyorsunuz. Ya ruhsattan vazgeçin ya da imardan” dedi.

Çiğli’nin meclisinin gündemi (1)

YA İMARDAN VAZGEÇİN YA RUHSATTAN

Toplantıda söz alarak Köyiçi planını tekrardan gündeme getirerek konunun çok hassas olduğunu ve ortalıkta eksik bilgilendirmeden dolayı bilgi kirliliğinin dolaştığını ifade eden AK Partili Nedim Arslan, “Kentimizin yapı stoklarında ve kent dokumuza baktığımız zaman, eklentili, birbirinden kopuk bir yapının olduğunu görebiliyoruz. Yapı stokları açısından dezavantajlı durumdayız. Bu Çiğli’nin bir şanssızlık ama şu an olan bir durum değil bu. Geçmişten gelen ve halen daha devam eden bir sorundur. Biz bu konuyla ilgili Köyiçi planı adından revizyon çalışması yaptık. Bu proje belki de İzmir için bir model oluşturacaktı. Fakat biz bir taraftan imar ve revizyon çalışması yaparken siz diğer taraftan aynı yerlerde inşaat ruhsatı veriyorsunuz. Ya ruhsattan vazgeçin ya da imardan. Ya siz yaktığınıza inanmıyorsunuz ya da yaptığınız yanlış” diye konuştu.

arslan (1)000

PROJE HALKA DOĞRU ANLATILMADI

Bu proje için yıllardır uğraştıklarını fakat Köyiçi projesisin vatandaşa anlatılamadığını dile getiren Arslan, “Biz her zaman burada yaşayan insanlarla beraberi. Fakat kime dokunursak ah işitiyoruz. Biz kötü bir şey duymak için bu projeyi yapmadık. Amacımız kente bireyler kazandırmak ama buradaki mülk sahipleri olan bitenden bihaber. Yetmezmiş gibi birde yanlış yönlendiriyorlar. Biz projemizi vatandaşa anlatamadık. Geçen dönemde benzer şeyleri yaşadık yine yaşıyoruz. Ortalıkta simsarlar dolaşıyor. Olayı başka mecralara taşıyorlar. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Çünkü bu çok ciddi bir sorundur. Ülkemizde yaşanan deprem olaylarından sonra bu ve buna benzer projelerin bir an önce hayata geçmesi lazım. Bu konuda da meclise bulunan herkesin hassasiyet göstermenizi istiyorum” dedi.

PROJEDE MADDİ HATALAR VAR

Köyiçi planında maddi hataların bulunduğunu ifade eden Arslan, “Büyükşehir ilave emsalini iptal etmişti bizde meclis olarak bu iptali yerinde bulduk. Anadolu Caddesiyle ilgili bir hata vardı. Cadde bu planın dışında bırakılmıştı. Öte yandan itiraz eden vatandaşlarımızla görüştüm. Yerlerinin yeşil alanda kalacaklarını düşünüyorlar. Başka ilçelere gönderileceklerini düşünenler olmuş. Böyle bir şey yok. Eskiden 100 metrekaresi olan hak sahibinin 160 metrekare hakkı vardı. Şimdi 250-300 metrekare. Bu iyi bir proje. Temennim odur ki herkes bu projeyi ilk günkü gibi savunup arkasında durmalıdır” dedi.

EKSİKLİK HEPİMİZE AİT

Arslan’ın konuşmalarına cevap veren CHP’li Bektaş, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini fakat vatandaşta oluşan bilgi eksikliğini tüm meclis üyelerinin eksikliği olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

Biz bu süreci birlikte yönettik. Köyiçi’nde bulunanların haberi yok demek bize biraz haksızlık olur. Sıkıntılı bir süreç ama bilmeme konusunda bir eksikliğimiz olabilir ama bu hepimizin eksikliği. Bu konuyla ilgili eksikliklerimizi gidermek için çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz.”

bektaş (1)000

BİLGİLENDİRME OFİSLERİ AÇALIM

Projeyle ilgili mahallede ofislerinin açılıp halkın bilgilendirilmesi gerektiğini belirten AK Partili Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Bilgi kirliliği olduğu aşikâr.  Kaç aydır emek verdik. Kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Mahalle sakinlerinin kafasına bir şey takılırsa mutlaka gelip sorsunlar. Hala burada ruhsat veriyorsak kent cinayetidir” ifadelerini kullandı

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Başkan Sandal’ın 4,5 yılı masaya yatırıldı: AK Partili Aktaş’tan mezhep çıkışı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.