TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Turan’dan adaylık açıklaması 

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan kongrede aday olmayacağını yaptığı açıklamayla duyurdu. İşte haberin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Turan’dan adaylık açıklaması 

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan ilçe kongre sürecinde yeniden aday olmayacağını açıkladı. İşte Turan’ın yaptığı açıklama: 

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun 9 Mart 2023 tarihli kararıyla atanarak kurtuluşun ve kuruluşun partisinde ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyesi olmanın onurunu yaşadık.
Hiç vakit kaybetmeden ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için hızlı bir hazırlık sürecini yaşadık. Bir yandan partimizin gücüne güç katacak yeni üyelerle ailemiz daha da büyüdü.
En başından bu yana olduğu gibi birlik ve bütünlük içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesinin katkılarıyla ilerlemek temel önceliğimiz oldu. Kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden sadece ana hedeflerimize odaklı bir yönetim anlayışıyla seçim ortamına girdik.
Gerek partimize gönül vermiş güzel yüreklerimizin gerekse de Millet İttifakı bileşenlerinin birlikteliğiyle Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek geniş bir coğrafyada, ovada, yaylada, merkezde ve kırsalda sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamak üzere mücadele ettik. Devletin tüm imkanları bir aday için seferber edilmiş, medya tarafsızlığını kaybetmiş iken biz mevcut tüm imkanlarımızla sahada olduk.
Ülkemizin yaşadığı derin sorunlara çözüm olabileceğimizi, evde tenceresi boş kalan insanımıza umut olabileceğimizi anlattık. Hepsinden önemlisi görüşü ne olursa olsun her bir hemşehrimizi demokrasinin gereği olarak oy kullanmaya davet ettik.
Gerek 14 Mayıs’taki ilk turda gerekse de 28 Mayıs’taki ikinci turda halkımızın teveccühü ile partimiz Ödemiş’te ilk sırada yer alırken Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da 8 bin oya yaklaşan açık farkla Ödemiş’te en çok oy alan aday oldu. Gönül isterdi ki Ödemiş’te yakaladığımız bu tablo ülkemizde de yaşansaydı. Ancak sandıktan çıkan sonuca demokrasiye olan bağlılığımız gereği saygı duyuyoruz.
Seçimlerin ardından Genel Merkezimizin aldığı kararla partimizde ilçe kongrelerinden başlayacak şekilde hızlandırılmış bir kurultay sürecinin startı verildi. CHP Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu olarak biz de önce delege seçimlerimizi ardından da ilçe kongremizi birlik-beraberlik içerisinde gerçekleştirmek ve partimizin daha da güçleneceği bir sürece dönüştürmek için görevimizin başındayız. Bu sürecin partimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
4 Temmuz Salı gününden itibaren başlayacak delege seçimleri öncesi parti aileme ve kamuoyuna bir açıklama yapmayı da borç biliyorum.
Gerek 26 Ocak’ta önceki ilçe yönetimimizin yaptığı seçimle gerekse de 9 Mart’ta MYK tarafından yapılan atamayla ilçe başkanı olarak görev alma onurunu yaşadığım Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ödemiş ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olmayacağımı partililerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunuyorum.
Demokrasiye olan bağlılığım ve inancım gereği delege seçimleri öncesi bu açıklamayı yapma gereği duyarken delege seçimlerinin de parti için demokrasinin bayramı şeklinde geçeceğine yürekten inanıyorum.
İlçe yönetimi olarak da görev sürecimizin son anına dek kongre sürecinin demokratik olgunluğa yakışır şekilde geçmesi adına çalışmalarımıza aynı disiplin ve kararlılıkla devam edeceğiz.
Delege seçimleriyle başlayacak bu maratonda ilçe ve il kongreleri, kurultay süreci ve ardından gelecekte yapılacak ön seçimlerle de ulu çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi, daha da güçlenerek Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında halkımızın en büyük umudu, Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin en büyük güvencesi olmayı sürdürecektir. Yerel seçim süreci de bu umudun ne kadar büyüdüğünü herkese gösterecektir.
Demokrasinin amiral gemisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir parti içi demokrasi yarışının yaşanacağı bu süreçte elbette ilçemizde de partimizin ilçe yönetimine talip olacak birbirinden değerli üyelerimiz olacaktır.
Şimdiden bu üyelerimize başarılar diliyor, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da demokrasi sevdalısı bir nefer olarak Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin daima emrinde olacağımın bilinmesini istiyorum.
Bugüne kadar İlçe Başkanlığım dönemimdeki çalışmalara katkı sunan, yol arkadaşlığı yapan İzmir İl Başkanımız Sayın Şenol Aslanoğlu’na ve il yönetimine, İlçe Yönetim Kurulu üyelerime, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e, Belediye Meclisi Üyelerimize, partimizin bayrağını ilçemizin dört bir yanında dalgalandıran kıymetli parti üyelerime, Millet İttifakı’nın değerli İlçe Başkanlarına ve temsilcilerine destekleri ve güvenleri için teşekkürü bir borç biliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.