TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den iktidara yaylım ateşi… Arslan’dan ‘mülakat’ göndermesi, Soyer’den ‘harami’ resti

CHP Menderes İlçe Seçim Ofisi açılışında konuşmalarda eleştiri okları iktidara yöneltildi. 28. dönem İzmir Milletvekili Aday Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘mülakat’ vaadine gönderme yaparken İZBB Başkanı Soyer ‘harami’ resti çekti

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 14:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’den iktidara yaylım ateşi… Arslan’dan ‘mülakat’ göndermesi, Soyer’den ‘harami’ resti

TENZİLE AŞÇI

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Urla İlçe Seçim Ofisi açılışıyla başlayan ‘güney çıkarması’ kapsamında 3. durak olan Menderes İlçe Seçim Ofisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, programa CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partinin 1. Bölge milletvekili adayları, görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Millet İttifakı’nın ilçe başkanları katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda ortak mesaj ise ’14 Mayıs’ta Millet ittifakı iktidarı’ oldu.

ASLANOĞLU: HAKLARINI SÖKE SÖKE ALACAKLAR

Mevcut iktidarda ‘hakkı yenilen’ kesimlerin haklarını alacağı mesajını veren İl Başkanı Aslanoğlu, “Buraya gelirken taçları birbirinden güzel kadınlarımız, gençlerimiz ve emekli abilerimiz vardı. Menderes'in bu güzel enerjisini alıp Türkiye’ye yansıtmaya geldik. Bu iktidar döneminde en çok kadınlar çekti. Kadınların haklarını tek tek ellerinden aldılar. HÜDA-PAR’la ittifak yapıp kadınların ellerinde kalan üç beş hakka göz diktiler. Ama kadınlar bu seçimde haklarını söke söke alacaklar. Sadece kadınlar değil, genler, emekliler, emekçiler bu seçimde haklarını alacaklar. Söke söke alacağız. Ama bunları yapabilmek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne göndermeliyiz. Karşı tarafta 21 yıldır Atatürk’ün adını ağzına almayanlar bize Atatürk, vatan bayrak dersi vermeye kalkışıyorlar. Kimler? İmralı’dan mektup bekleyenler, Öcalan’ı televizyona çıkaranlar yapıyor bunu. Bu yalanları millet yemiyor. Bizleri kamplaştırmak istiyorlar. Ama buna inat 6 parti bir araya geldi ve kucaklaştı. Size söz yine baharlar gelecek Bay Kemal sözünden dönmeyecek” dedi.

SOYER: SADECE HIRSIZLAR VE HARAMİLER KORKSUNLAR

Gençlere, kadınlara, atanamayan öğretmenlere, işsizlere hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise; “(Kadınların başlarındaki taçları işaret ederek) Menderes Cumaovası kadınları baharı erken getirmiş. İzmir zaten olağanüstü güzel bir şehir. Türkiye’deki diğer şehirlerden de farklılığı var. İzmir’i Türkiye yapmak lazım. Bunu yapacağız. 21 senedir nasıl ki bu memleket olağan üstü baskı, zulüm varsa İzmir de 21 yıldır hükümetten hak ettiğini almıyor. 14 yıl Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptım. 4 yıldır İZBB Başkanlığı yapıyorum. İktidarın belediyesi olmak çok farklı bir şey. İktidarın belediyesi olmak olursak o kadar çok farklı şey yapacağız ki! Türkiye 21 yıldır bastırıla bastırıla nefes alamaz hale geldi. Bu topraklarda yaşayan hiç kimse bu sefaleti hak etmiyor. Bu bereketli topraklar üzerinde yaşayan herkese refah getirebilir. Yeter ki hırsızları ve haramileri ayıklayalım. Göreceksiniz bu topraklarda yaşayan hiç kimse yoksulluk çekmeyecek. Hiçbir çocuk bu memleketten gitmek istemeyeceğiz. Bu ülkede zulüm çeken kim varsa göreceksiniz o bahar gelecek” diye konuştu. Motorları maviliklere sürmek ve güzel günler görmek için 1 aydan az bir süremiz var Bu sürede iktidar, iktidarı bırakmamak için elinden geleni yapacak. Çantada keklik bir seçim var sanmayın. Sandıklar açılıp o oylar sayılana kadar çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu seçimi kazanmak için son 27 gün uyku uyumayıp çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Bütün milletin umududur Kılıçdaroğlu. Sadece hırsızlar ve haramiler korksunlar” diye konuştu.

ARSLAN: MÜLAKATI KALDIRAN KİŞİ SARAY’A GİTMEYECEK

1.Bölge Milletvekili adayları adına Menderes’te konuşmayı Ednan Arslan yaptı. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘mülakat kaldırılacak’ vaadine dikkat çekerek şunları söyledi; “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyen Kemal Kılıçaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmaya ant içmişsiniz. Hak, haksızlık nedir en iyi Cumaovalı’lar bilir. Yerel seçimlerde eze eze Mustafa Kayalar’ı belediye başkanı yaptık. Ama onlar masa başında sizin iradenizi gasp etmeye çalıştılar. Biz CHP olarak olaya el koyduk ve Erkan Özkan’ı adaletin yerini bulacağı güne kadar başkan vekili tayin ettik. Ne mutludur ki boğazından haram lokma geçmeyen bir cumhurbaşkanı adayımız var. Heyecanımızı ve neşemizi çalanlar şimdi de liderimizin vaatlerini çalıyorlar. ‘Mülakatları kaldıracağız’ diyorlar. 21 yıldır neredeydiniz? Atanamayan öğretmen, intihar eden doktor varken siz daha az puanla sınavdan geçmiş yandaşlarını atadınız. Şimdi de ‘mülakatı kaldıracağız’ diyorsunuz. Mülakatı kaldıracak kişi Kemal Kılıçaroğlu’dur. Bunu yapacak kişi Saray’a gitmeyecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sına gidecek.

ÖZKAN: BİR ŞEY DEĞİŞECEK HER ŞEY DEĞİŞECEK

Kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Özkan, “Bu seçim, diğer seçimlerden çok daha farklı. Toplumun tüm kesimleri büyük bir yoksulluk yaşamakta. Bu zor durumdan kurtulmak için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak zorundayız. Bizler, yorulmadan, yılmadan bunu başaracağız. Tunç Başkanımızın da dediği gibi bir şey değişecek her şey değişecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.