TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin Kınık adayı Bodur konuştu: Kadın olmak avantaj mı dezavantaj mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir’in 6 ilçesinde belediye başkan adaylarını açıklarken AK Parti’nin iktidar olduğu Kınık ilçesinde partinin adayı iş insanı Sema Bodur oldu. Adaylığına ilişkin konuşan Bodur, “Kınık zor bir yer, biz alacağımıza inanıyoruz” derken kadın aday olmasının avantaj mı dezavantaj mı olduğu konusuna da değindi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 13:58
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
CHP’nin Kınık adayı Bodur konuştu: Kadın olmak avantaj mı dezavantaj mı?

TENZİLE AŞÇI / ÖZEL HABER - Mart yerel seçimi öncesinde partilerde aday belirleme çalışmaları tam gaz devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından İzmir’in 6 ilçesinde adaylarını açıkladı.

Alınan kararla birlikte; Torbalı’da CHP İlçe Eski Başkanı Övünç Demir, Bergama’da Tanju Çelik, Tire’de CHP İlçe Eski Gençlik Kolları Başkanı ve İYİ Parti İlçe Eski Başkanı Hayati Okuroğlu, Kiraz’da Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nasuh Coşkun, Kınık’ta Sema Bodur ve Bayındır’da Şoförler Odası Başkanı Davut Sakarsu belediye başkan adayı oldu.

Altı adayın beşi, kırsal ve Cumhur İttifakı’nın iktidar olduğu ilçeler olurken İzmir’de uzun süredir AK Parti’nin galip geldiği Kınık adayı dikkat çekti.

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin önde olduğu ancak 2023 genel seçimlerinde CHP’nin ağırlığını koymaya başladığı Kınık’ta aday gösterilen Sema Bodur, adaylığına ilişkin İLKSES’e konuştu.

Siyasi açıdan Kınık’ın zorlu olduğunu kaydeden Bodur, kadın aday olmak avantaj mı dezavantaj mı sorusuna da yanıt verdi.

ZOR BİR İLÇE AMA ALACAĞIZ

Kınık’ın zorlu olduğunu ancak ilçenin dinamiklerini iyi bildiğini ve bunun seçimlerde kazanmasına etki edeceğini belirten Bodur, “Kırsal olarak nitelendirilen Kınık’ta kadın aday çıkış olması bize ayrıca onur verdi. Çoğu yerin başaramadığını biz başarmış olduk. Kınık zor bir bölge. Ama bizler iş insanlarıyız. Belli bir programı olan insanlarken siyasete girip aday olmaya karar verdik. Bu da bizim kararlılığımız gösterir. Alacağımıza inanmasaydık bu yola çıkmazdık. Kınık zor bir yer, biz alacağımıza inanıyoruz ve Allah’ın izniyle alacağız. Daha önceki yerel seçimlerde baktığımızda yaklaşık bin 500 oy fark vardı. Bu büyük bir fark değil. Genel seçimlerde de CHP’nin oy oranı oldukça farklı. Ben Kınık’ta doğdum ve büyüdüm. Kınık halkını, neyi isteyip neyi istemediklerini iyi bilirim. Onların içinden biriyim. Çiftçisini, esnafını tanırım. Bu açıdan beni işimin kolay olacağına inanıyorum. Çalışmalarımızın birçoğu hazırlandı. Kınık’ın ihtiyacı olan her şeyi bulacak Kınık halkı bu projelerin içinde. Kınık’ın önceki durumunu, nasıl göç verdiğini biliyorum. Hak ettiği yeri de biliyorum. Göçü engellememiz ve geriye döndürmemiz gereken öğrencilerimiz var. Bunların yollarının nereden geçtiğini projelerimizle tek tek anlatacağız” dedi.

BELEDİYE ADAYINDAN BEKLENTİLERİ KARŞILIYORUM

Kadın aday olmasının kendisine avantaj sağlayacağını belirten Bodur, iddialı konuşarak “Ben yıllarca basketbol antrenörlüğü yaptım. Erkek takım antrenörlüğü yaptım. Profesyonel takımlarla sahaya çıkan ilk kadın antrenör benim. Evet işimiz çok zor kadınlar olarak. Düşünün maç bittiğinde soyunma odasına bile erkek antrenörden sonra giriyoruz. Zor durum. Ama kadınlar olarak avantajlarımız da var. Kadın olarak açabileceğimiz birçok kapı var. İnsanların kapısını çalıp bizi evlere girmemiz daha kolay. İnsanları daha çok dinleme şansımız olacak belki. Kadınlara ulaşmamız daha kolay olacak. Benim iş insanı olmam da artı. Mobilya ve kapı üretiyorum. Benim çalıştığım da kadın oranı az erkek oranı fazlaydı. Çoğunlukla hep erkeklerle çalıştım. Ben bunun dezavantajını görmedim. Evet kendinizi kabul ettirmeniz zor oluyor. Ama bunu avantaja çevirebiliyorsunuz. Ben kadın aday olmamın bana dezavantaj değil avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Benim kadın ya da erkek olmamın dışında bir belediye başkanından ne bekleniyor ve ben karşılayabiliyor muyum ona bakmak lazım. Ve evet ben beklentileri karşılayabiliyorum. Yeterlilik anlamında hemen hemen her adayla yarışabilirim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.