TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kimdir?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kimdir? CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu eşi kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 16:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kimdir?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kimdir? 2023 yılında Diyarbakır’dan aday gösterilen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik…

SEZGİN TANRIKULU KİMDİR?

Sezgin Tanrıkulu, Türk siyasetçi ve insan hakları savunucusudur. Kendisi 4 Temmuz 1967 tarihinde Trabzon, Türkiye'de doğmuştur. Hukuk eğitimi almış ve avukatlık yapmıştır. 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) İstanbul milletvekili olarak seçilmiş ve 2007, 2011 ve 2015 yıllarında da bu görevi sürdürmüştür.

Tanrıkulu, insan hakları konusunda aktif bir rol oynamıştır. Türkiye'deki azınlıkların ve diğer toplulukların haklarını savunmuş, işkence ve kötü muamele karşı mücadele etmiş ve yargı reformlarına katkıda bulunmuştur. Ayrıca, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokratikleşme konularında da çalışmıştır.

Tanrıkulu, zaman içinde siyasi görüş ayrılıkları nedeniyle AK Parti'den ayrılmış ve CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) saflarına geçmiştir. CHP'de de insan hakları konularında aktif bir rol oynamış ve partisinin insan hakları politikalarına katkıda bulunmuştur.

Sezgin Tanrıkulu, siyasi kariyerine 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılarak başlamıştır. Aynı yılın 19 Aralık tarihinde, İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2011 Türkiye genel seçimlerinde ilk kez İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Ardından, Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak görev almıştır. Genel Başkan Yardımcılığı görevi 25 Ocak 2016 tarihinde sona ermiştir.

Sezgin Tanrıkulu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde bir kez daha CHP İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. 2023 Türkiye genel seçimlerinde ise bu sefer Diyarbakır'dan aday gösterilmiş ve CHP Diyarbakır milletvekili olarak seçilmiştir.

Sezgin Tanrıkulu, Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

SEZGİN TANRIKULU’NUN EŞİ KİMDİR?

Sezgin Tanrıkulu, aslen Diyarbakırlı ve Kürt kökenli bir siyasetçidir. 59 yaşında olan Tanrıkulu'nun eşi Remziye Tanrıkulu ise hukukçudur. Remziye Tanrıkulu 38 yaşındadır.

SEZGİN TANRIKULU KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Sezgin Tanrıkulu’nun 3 çocuğu vardır. 

SEZGİN TANRIKULU HANGİ OKULDAN MEZUNDUR?

Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, ardından Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Doktorasını ise İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.