TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Karaburun'dan olay paylaşım: Aday değişti mi?

CHP Karaburun İlçe Başkanlığına ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; CHP Genel Başkanı Özel'in özel yetkisiyle Karaburun Belediye Başkan Adayının mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan olduğu duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 09:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Karaburun'dan olay paylaşım: Aday değişti mi?

CHP'nin aday belirleme sürecinde en çok sorunla karşılaştığı ilçelerin başında gelen Karaburun'da yeni bir gelişme yaşandı. CHP Karaburun İlçe Başkanlığına ait olduğu iddia edilen bir sosyal medya paylaşımında Genel Başkan Özgür Özel'in özel yetkisiyle Aday Nurşen Balcı'nın değiştiği ve mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan'ın yeniden aday gösterildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Genel Başkanımız Özgür Özel'in özel yetkisiyle Karaburun Belediye Başkan Adayımız İlkay Girgin Erdoğan olarak açıklanmıştır. Karaburun için, güzel yarımadamız için, hepbirlikte yeniden omuz omuza..." Paylaşımın ardından Karaburun'da adayın değiştiği konusu bir anda gündemin ilk sırasına oturdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aday tanıtım toplantısı öncesi kenti ziyaret ettiği gün paylaşımın yapılması dikkatlerden kaçmadı.

karaburun

NE OLMUŞTU? 

CHP'nin 29 Ocak PM kararı sonrası, Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosya veren Nurşen Balcı, Karaburun'a aday olarak gösterilmişti. Kararın arkasındaki ismin ise; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın olduğu iddia edilmişti. Nazlıaka'ya Karaburunlu CHP'liler sert tepki gösterirken; Nurşen Balcı ise İlçe Başkanlığı ziyaretinde tepkiyle karşılanmış, "ithal aday istemiyoruz" söylemleriyle karşılanmıştı ve partililerce "kırmızı kart" eylemine maruz kalmıştı. Tepkilerin ardından adayın değişeceği bilgisi kulislere yansırken; Aylin Nazlıaka’nın Genel Merkeze baskı yaparak Balcı'nın aday olarak kalmasını sağladığı iddia edilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.