TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gökhan Günaydın kimdir? İşte Gökhan Günaydın hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 14:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyasi faaliyetlerini sürdüren Gökhan Günaydın kimdir? CHP TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Grup Başkanvekili olarak görev alan Gökhan Günaydın’ın siyasi kariyeri kadar, eğitim ve iş hayatına ilişkin detaylar da merak konusu oluyor. Gökhan Günaydın hakkındaki temel bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Gökhan Günaydın kimdir?

Gökhan Günaydın, 21 Mayıs 1964 tarihinde Amasya'da dünyaya geldi. Hukukçu, iktisatçı, politolog, ziraat mühendisi ve öğretim üyesi olan Doç. Dr. Gökhan Günaydın, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde başladı ve bu üç fakülteden mezun oldu. Ayrıca, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde kamu yönetimi alanında yüksek lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi alanında doktorasını tamamladı.

Gökhan Günaydın’ın eğitim hayatı

Doç. Dr. Gökhan Günaydın lisans düzeyinde hukuk, iktisat ve ziraat mühendisliği bölümlerinde eğitim aldı; kamu yönetimi ve siyaset bilimi alanında ise lisansüstü öğrenimini tamamladı. Ayrıca, Cambridge Sawstonhall İngilizce Dil Programı, Berlin Eyaleti İçişleri Senatörlüğü Yerel Yönetimler, Ankara Üniversitesi ATAUM AB Ortak Tarım Politikası ile AB Jean Monnet Hukuk Uzmanlığı sertifika programlarını başarıyla tamamladı. Kariyerine özel sektörde ve TMO'nun çeşitli birimlerinde çalışarak başlayan Günaydın, daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İktisat Politikaları Anabilim dalında yardımcı doçent olarak görev aldı. 2010 yılında makroekonomi doçenti unvanını aldı ve Ankara Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam etti.

Gökhan Günaydın siyasi kariyerine nasıl başladı?

Gökhan Günaydın, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanlığı ve KESK Tarım Orkam-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi. 24. dönem Ankara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzun yıllar Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda serbest avukatlık da yaptı. Gökhan Günaydın, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul'dan ikinci defa milletvekili seçilmiş olup, 3 Haziran 2023 tarihinde CHP TBMM Grup Başkanvekili olarak atandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.