TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin sert konuştu

İzmir’deki CHP Birlik ve Dayanışma Yemeği’ne katılmak için gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ülke ve İzmir gündemine dair açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin sert konuştu

ANIL YIKGEÇ

Partisinin geliri seçim işlerinde kullanılacak olan Birlik ve Dayanışma Yemeği’ne katılmak için İzmir’de bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ülke ve İzmir gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Süleyman Şah Türbesi’nden İç Güvenlik Yasa paketine; paket tartışılırken aralarında İzmir milletvekili Musa Çam’ın da bulunduğu vekillerin yaralanmasından Başbakanın İzmir’de ofis açacağı açıklamalarına kadar bir dizi açıklamada bulundu.

BU PAKET AKP’LİLERİ DEĞİL, 2-3 AİLEYİ İLGİLENDİRİYOR

İç güvenlik yasa tasarısının güvenlik değil sıkıyönetim kuralları getiren bir yasa olduğunu savunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yasa çıksa bile Anayasa Mahkemesi’nden yüzde yüz döneceğini ve yasanın çıkmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek “Sayısal çoğunlulukları var. Bu yasayı uygulaması gereken kurumlar bunun neresinde diye soruyoruz Davutoğlu’na. Asker, jandarma, polis bunun neresinde. Varsa çıkarın belgeleri. Bunun cebren buradan geçirebilirler. Ama Anayasa Mahkemesi’nden yüzde yüz dönecektir. Aklı selim iki tane AKP’li hukukçuya söyleyin, dönecektir. Bu sıkıyönetim yasası. Bu sadece AKP’lileri ilgilendiren mesele değil. 2-3 aileyi ilgilendiriyor” dedi.

“En çok güvenliğe ihtiyacı olan parti CHP. Buna emin olun. En çok biz buna ihtiyaç duyarız. Eğer bir güvenlik yasası getirecekseniz eyvallah. Bir de utanmadan arlanmadan Almanya modeli diyorlar. Almanya’da iktidarların valisi, polisi var mı? Yargıcı var mı? 81 tane il valisi AKP il başkanı gibi” diye konuşan Tekin, yasaya itirazlarının gerekçelerini açıkladı ve örnekleme yaptı.

VİCDANI OLAN HERKES AÇIKLAMA YAPMALI

Bu paketle açıkça siyasete darbe yapmak istediklerini belirten Tekin, “Yüzünü kapatmış. Yalana bak. Google’a girin, 18 yaşındaki bir genç, puşi takmış hapis yattı. Terör yasasında zaten var. Açıkça siyasete darbe yapmak istiyorlar. Sıkıyönetim yasasıdır bu, güvenlik yasası değil. Sayın Gül’e de teşekkür ediyorum. Sadece ona değil, tüm vicdanı olan herkesin açıklama yapması gerekiyor. Bu yasaya karşı çıkan vatan hainleri. Vatanseverler kim? Niye bu yasayı ısrarla çıkmasını istiyorlar? Bunun bir manası yok mu? Aciliyeti yok mu? Tüm kamuoyu yoklamalarında; AKP’nin oy oranı yüzde 37-39. Çalan çırpanların tamamı hesap verecek. Vatanseverler; 17-25 Aralık pisliğine bulaşanlar, kabinenin soyguna bulaşan üçte biri maalesef vatansever oldu. Şimdi kendilerine garantiye almak için çıkarmak zorunda. Başka tutunacakları bir şey kalmadı. Tek çareleri kaldı. Bu yasa” dedi.

İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü akşam partisinin milletvekillerinin de içinde olduğu bir grup milletvekilinin AK Partili vekillerin saldırısına uğradığını belirten ve durumu kınayan Gürsel Tekin, tepkisini, “Maganda ordusu. Başbakan, dün, kirlendi demiş. Kirleten kim? Kendi vekilleri çıkıp itiraf etti. Dayanamadım saldırdım. Bu saldırıların hesabı sorulacaktır. Kimse de bırakmayacaktır” şeklinde gösterdi.

BİZ CHP’YİZ, HEP VARIZ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hükümet yanlısı olan bir grup basın-yayın kurumunun partisine ve kendisine yönelik karalama kampanyası başlattığını ancak tüm bunlara karşı yargı yoluna başvurduklarını ve başvuracaklarını söyledi: “Bu kirli medyanın CHP ile ilgili olağanüstü kampanyası var. Şunu bilmenizi istiyorum, devletin kurumlarının bir kısmı iktidarın suç ortakları. Bizde belgeleri, bilgileri var. Biz CHP’yiz. Taşeron siyasi partiler gidip geliyor. Bir parti hep ayakta. Çünkü yaşamı boyunca kirliliklere bulaşmamış. Bu nedenle ayakta hep.”

Gürsel Tekin kendisi hakkında da Alman ajanlarından bilgi aldığı şeklinde haberler çıktığını anımsatarak, iktidara gelmeleri durumunda bu gazetelerin ve televizyonların tamamına el koyacaklarını dile getirdi:

“Rüşvetle kurulmuş gazete ve televizyonlar aşama aşama CHP’yi ve beni karalama kampanyası başlattı. Gürsel Tekin, Alman ajanları bilgi vermiş. Ne büyük adammışım dedim. Kendi kendime şaşırdım. Bir fotoğraf koymuşlar, baktım acaba gittim mi diye. Belgede Almanların gözü kapalı, benim gözüm açık. Avukatıma talimat verdim. Yargı yolunda, hesabını soracağım, burunlarından fitil fitil getireceğim. Sayın Kılıçdaroğlu cam gibidir. Ancak AKP’lilere nereden bakarsanız bakın 17 Aralık’ı, kirliliği, hırsızlığı görürsünüz. Son dönemlerde vekil arkadaşlarımızla kirli kampanya yürütüyorlar. Buna hazırlıklıyız. Hiç merak etmeyin. CHP hiç kimeyse boyun eğmez. Ama ahdımız olsun. 8 Haziran’da, inşallah ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacak. Sadece el koymayacağız, kirliliğe bulaşmış işadamlarından da patır patır hesap soracağız. IŞİD meselesi. Önemli yerlerde hücreleri var. Buna İzmir dahil. Bu tartışılması gerekirken, Süleyman Şah türbesi tartışılması gerekirken, böcek dinlemesi nedeniyle ifade veren polis memuru tartışmalarının önünü kirli gazetelerinizdeki başka haberlerle keseceksiniz.”

Süleyman Şah Türbesi’nin işgal edildiğini ancak hükümet yetkililerinin bunu kabul etmediğini, 8 aydır da türbede görevli personele yiyecek-giyecek gibi lojistik destek malzemelerinin gitmediğini savunan Gürsel Tekin, Başbakan Davutoğlu’na uçakla türbeye birlikte gitmeye çağırdı.

SAKIN İZMİR’DE OFİS AÇMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’de ofis açmamasının yararına olacağını söyleyen Gürsel Tekin, şöyle konuştu: “Ne kadar az İzmir’e gelirse o kadar hayırlı olur. Sakın ofis mofis de açma. Yenisi de o manada açacaksa sana ekmek yok. Kupon arsaları pazarlamak için ofis açacaksanız İzmirli buna izin vermeyecektir. Rüşvet veren işadamlarından biri de İzmir’de arsa aldı. Onu da takip ediyoruz. İzmir’e bir ÇED raporunu 2.5 yılda gönderdiniz. Adaletiniz batsın.”

CHP’NİN ÖNSEÇİM TAVRINI ALKIŞLANMALI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, PM toplantısı sonucu çıkan İzmir’in de içinde bulunduğu 3 büyük ilde önseçim kararı gereği alınması ancak İzmir’den 6 kontenjan adayının gösterilmesine yönelik teşkilatın tepkilerini de değerlendirdi. Tepkilerin demokratik olduğunu ancak salt CHP’de önseçim yapıldığına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Kontenjanın düşürülmesinin söylenmesi demokratik bir haktır. Aday adayı olan arkadaşlarımızın tamamı CHP’nin kültürüne yakışır şekilde yarışacak. İlk kez 30 yıldır bir siyasi parti millet iradesi ile vekil göndermek istiyor. Hereksin bu tavrı alkışlaması gerekiyor.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.