TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Tugay: İzmir’i güneş enerjisinde liderliğe taşıyacağız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, belediye başkanlığı döneminde, İzmir’i temiz enerjinin başkenti yapacağını ve güneş enerjisinde liderliğe taşıyacağını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 16:01
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Cemil Tugay: İzmir’i güneş enerjisinde liderliğe taşıyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yerel seçimlerde kazandığı taktirde İzmir’i güneş enerjisinde liderliğe taşıyacağını söyledi. Dr. Tugay yaptığı paylaşımda, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız döneminde, temiz enerjinin başkenti yapacağımız İzmir’imizi güneş enerjisinde de liderliğe taşıyacağız. Çünkü, ülkemizin yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından üreteceği her birim enerjinin, dövizin yurt içinde kalması anlamına geldiğini biliyoruz. Bu bakış açısıyla Türkiye’de ilk kez İzmir’de ve bizim yönetimimizde uygulanacak bir projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

BİNALARI GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİNE UYGUN İNŞA EDECEĞİZ

Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri’nin İzmir’de yaygınlaşmasını önemsediklerini ifade eden Dr. Tugay, “Ancak ülkemizdeki mevcut konutların büyük çoğunluğunda çatılar; yön, açı ve binaların statik taşıyıcı güçleri dikkate alındığında maalesef Güneş Enerji Santralleri (GES) projelerine uygun değil. Yeni yapılacak ve kentsel dönüşüme girecek tüm binaların ve fabrikaların çatılarının; güneş enerjisi panellerinin kurulumuna uygun inşa edilmesini sağlayacağız. Bu uygulamayı mimari projelerin onaylanması ve ruhsatlandırma aşamasında teşvik edecek kararlar alacağız. Uygulama İzmir’in tüm ilçelerinde geçerli olacak Son beş yılda çatı tipi GES kurulum maliyetlerinin ‘Amerika Birleşik Devletleri doları bazında” yarı yarıya düşüş gösterdiğini biliyoruz. Türkiye genelinde 71 güneş enerjisi paneli üreticisi bulunuyor. Bu üreticilerimizin kapasitesi, ülkemizin yıl içerisinde devreye aldığı 2,500 Megavat (MW) güneş enerjisi kurulu gücünün yaklaşık 19 katına karşılık gelen 48 bin MW seviyesinde. Bu projemiz ile yerli sanayimizin daha fazla katma değer yaratmasına ve ülkemizin sera gazı salınımının azaltılmasına katkı sağlayacağız” sözlerine yer verdi.  

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.