TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Yeni Kabine'nin açıklanmasıyla merak edilen isimlerden biri de Vedat Işıkhan oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir ?

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 19:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin'de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Lisans derecesini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'ndan aldı. Ardından, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesini "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" adlı teziyle 1993 yılında tamamladı. Aynı Enstitüde 1998 yılında "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" adlı teziyle Doktora (PhD) derecesini elde etti.

Vedat Işıkhan, 2003 yılında Doçent unvanını alırken, 2009 yılında ise Profesör ünvanını kazanmıştır. Işıkhan'ın araştırma alanları arasında Yönetim Stresi, Kentlerin Gölgesinde Yaşayan Evsizler, Çalışma Hayatında Stres ve Başa Çıkma Yolları, Engelli Çocuğa Sahip Anne ve Babalarda Depresyon, Türkiye'de Zihinsel Engelli Çocuğa Sahip Annelerin Sorunları, Tüberküloz Hastalarının Genel Özellikleri ve Onkolojide Tükenmişlik ve Başa Çıkma, Stres Yönetimi: Tükenmişlikten Mutluluğa ve Yardım Personelini Güçlendirme gibi konular bulunmaktadır.

Ayrıca, Vedat Işıkhan'ın yayınları arasında "Yönetim Stresi," "Kentlerin Gölgesinde Yaşayan Evsizler," "Çalışma Hayatında Stres ve Başa Çıkma Yolları," "Engelli Çocuğa Sahip Anne ve Babalarda Depresyon," "Türkiye'de Zihinsel Engelli Çocuğa Sahip Annelerin Sorunları," "Tüberküloz Hastalarının Genel Özellikleri ve Onkolojide Tükenmişlik ve Başa Çıkma," "Stres Yönetimi: Tükenmişlikten Mutluluğa" ve "Yardım Personelini Güçlendirme" adlı kitapları bulunmaktadır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.