TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun kimdir?

Mart ayının son günü yapılacak olan yerel seçimlerde, başkan seçilmesi durumunda halkın içinden bir belediye başkanı olma sözü veren Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 11:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun kimdir?

Yaklaşmakta olan 2024 Türkiye yerel seçimleri dolayısıyla, siyasi partilerin aday olarak belirlediği isimler çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan bu seçimler için, oldukça kısıtlı bir zaman kaldı. Bu durum da belediye başkan adaylarının yoğun bir tempoda sürdürdüğü faaliyetleriyle sık sık gündem olmasına neden oluyor. Bu kapsamda Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Adem Uzun’un ismi de özellikle kendi bölgesinde konuşuluyor. Adem Uzun kimdir? Büyük Birlik Partisi Sivas adayı Adem Uzun hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Adem Uzun

Adem Uzun kimdir?

Adem Uzun, 1980 yılında Sivas’ta hayata gözlerini açtı. Lisans eğitimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde yaptı. Özel yetenekli öğrencilere eğitim verilen Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (Sivas BİLSEM) 2014-2022 yılları arasında merkez müdürü olarak görev aldı. 2022 yılından itibaren ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Uzun, belediye başkan adaylığı nedeniyle bu görevinden ayrıldı.

Adem Uzun, 2003 yılında Ocak Yayınları'ndan yayınladığı "PKK'dan KADEK'e Bir Terör Örgütü'nün Anatomisi" adlı kitabıyla tanındı. Bugüne kadar 1 kitap, 2 ulusal makale ve 7 uluslararası makale yazdı; ayrıca 8 kitap bölümünde yazarlık yaptı. Uluslararası kongrelerde ve sempozyumlarda 23 bildiri sunan Uzun, AB (Avrupa Birliği) ve TÜBİTAK'tan (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) çeşitli projelerle ödüller aldı. Sivas BİLSEM'deki görev süresince birçok projenin hayata geçirilmesine liderlik etti ve Sivas'a Türkiye'nin en modern eğitim kurumlarından birini kazandırdı.

Türk Ocakları Sivas Şubesi ve İlbeyliler Derneği yönetim kurullarında da aktif rol alan Adem Uzun, İlbeyliler Derneği Başkanlığı döneminde birçok sosyal projeye koordinatörlük yapmasıyla 2023 yılında Uluslararası Sivas Enleri Aşık Veysel Ödülleri'nde Gönüllere Dokunan Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Ödülü’nün sahibi oldu.

Adem Uzun

Adem Uzun kaç dil biliyor?

Adem Uzun, iyi derecede İngilizce dil bilgisine sahiptir.

Adem Uzun evli mi?

Kıbrıs Gazisi bir baba olan Dr. Adem Uzun, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.