TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tugay’dan o ilçelerdeki oy düşüşü yorumu: Farklı adaylaşmalar…

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Cemil Tugay, seçimde Dikili, Selçuk, Bayraklı be Bornova’da CHP’nin ciddi oranda düşüşün meydana gelmesini değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 13:41
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Başkan Tugay’dan o ilçelerdeki oy düşüşü yorumu: Farklı adaylaşmalar…

Türkiye, 2023 Mayıs Genel Seçimlerinin ardından bir yılın içinde ikinci kez dün yerel seçimler için sandık başına gitti.

Sandıklarda son oyların sayılmasıyla birlikte İzmir’de hem büyükşehir hem de 28 ilçede resmi olmayan sonuçlara göre CHP iktidar oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ise en büyük rakibi Cumhur İttifakı’nın Adayı AK Partili Hamza Dağ’ı yüzde 11’lik bir farkla Cemil Tugay kazandı.

Öte yandan Tugay, başkanlığının ilk gününde Zübeyde Hanım Anıt Mezarını ziyaret ederken ikinci olarak da CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu ziyaret etti. Basın kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından ikili açıklama yaptı.

İkili açıklamasında yerel seçim zaferinin ardından ibrenin genel seçimlere çevrildiğini belirtirken Başkan Tugay, özellikle Dikili, Selçuk ve Bayraklı gibi ilçelerde yaşanan oy düşüşünü de değerlendirdi.

CEMİL TUGAY: BİZ DE ENDİŞE İÇERİSİNDEYDİK

CHP’nin sadece İzmir değil ülke genelinde önemli bir başarıya imza attığını belirten Tugay, “CHP’ye gönül vermiş tüm yol arkadaşlarımız büyük bir mücadeleyi dün zaferle neticelendirdiler. Hepimize gurur veren ve umut aşılayan bir sonuç elde ettik dün. Hem İzmir’de hem de ülke genelinde. Resmi olmayan sonuçlara göre 14 büyükşehiri, 20 ili, 337 ilçeyi ve 48 beldeyi kazanmış durumdayız. Toplamda 420 belediyeyi CHP kazandı. Açıkçası bizler ne kadar bu görevleri istediğimiz halkımıza anlatmaya çalıştık. Ama yıllar içerisinde istemediğimiz sonuçlar ala ala acaba beklemediğimiz bir sonuç olur mu diye endişe içerisindeydik” dedi.

İZMİR’DEN HER ZAMAN EMİN OLDUM

Tugay, İzmir’de zaferden her daim emin olduğunun altını çizerken vatandaşın beklentilerini boşa çıkarmayacağının sözünü vererek, “Ben İzmir’den her zaman emin oldum. İzmir’de neyi temsil ettiğimizi biliyoruz. İzmir Cumhuriyet'in, Atatürk ilkelerine bağlı insanların kalesi olduğu, sosyal adaleti istediği için her zaman kendisini temsil etmeye en yakın parti olarak CHP'yi desteklemiştir. O nedenle ben dünkü sonucu biliyordum, emindim. Hayalimiz ve isteğimiz tüm ilçeleri kazanmaktı. Maalesef 2 ilçeyi kaybettik. Ama şunu da gördük. 30 ilçede büyükşehir belediyesi için halkımız en fazla oyu bana verdi.  Bu aynı zamanda bir beklentinin ifadesidir. Büyükşehir’de benden çok iyi bir hizmet beklediklerinin ifadesidir. Ben bu görevleri yerine getireceğim. Hizmette adalet olacak. Bugünden itibaren benim için nereden ne kadar oy aldığımızın hiçbir önemi yok. Esas olan şehrimize vereceğimiz hizmetlerdir” diye konuştu.

“1 NİSAN GÜZEL GÜNLERİN BAŞLANGICI”

Mayıs genel seçimleri sonrasında kaybolan umudun yeniden yeşerdiğine dikkat çeken Tugay, “Ben sabah Karşıyaka’da öğlen Alsancak’tayım. İnsanların arasındayım. Yüzlerinde daha önce kaybedilen umudu gördük. Bu çok özel ve güzel. Bizlere yüklediği sorumluluklar da çok büyük. Bunun gereği yerine gelecek. Türkiye çok özel ve güzel bir ülke. Milletimiz çok iyi şeyleri hak ediyor. Bize düşen çalışmak ve çalışmak. İzmir’imiz böyle bir hizmet dönemi görecek. Bugünden sonra Türkiye başka bir ülkedir. Bugünden sonra Türkiye umutla dolu bir ülkedir. Özellikle gençlerimizin bu umuda çok ihtiyacı olduğunun farkındayız. Bunun için çok çalışacağız. 1 Nisan güzel günlerin başlangıcı oldu” ifadelerini kullandı.

FARKLI ADAYLAŞMALARIN VE O FARKLI DİNAMİKLERİN GETİRDİĞİ SONUÇLAR

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tugay, Dikili, Selçuk, Bornova ve Bayraklı’da yaşanan oy oranına ilişkin şunları söyledi; “Oy oranlarından çıkarmamız gereken bir sonuç varsa acaba bir mesaj mı veriliyor diye düşünüyorum. Yani neticede arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar, edecekler. Ben  oradaki tabii farklı adaylaşmaların ve o farklı dinamiklerin getirdiği sonuçlar olarak görüyorum onu. Ama demin söylediğim gibi bundan sonra biz seçimi geride bıraktık önümüzdeki dönemde sadece ve sadece hizmet etme düşüncesiyle bakacağız. Sadece hizmet etme duygusuyla hareket edeceğiz.”

“NE ZAMAN OLACAKSA O GENEL SEÇİMİ BEKLİYORUZ”

Tugay ayrıca İzBB’nin önceki Dönem Başkanı Tunç Soyer’in en düşük oy aldığı Kiraz ilçesi Dokuzlar Köyü’nde CHP’nin oy oranının ikiye katlanmasını da değerlendirirken başlayan yükselişin genel iktidara yürüyeceğini belirterek, “İlçe adaylarımız gerçekten çok çalıştılar. Onları tebrik etmek lazım. Her birisi çok özel insanlardı ve yoğun olarak kendi ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde çok çaba gösterdiler. Kirazla da şu anda orada artık yeni dönem belediye başkanı olacak Sayın Nasuhi Coşkun çok büyük emek harcadı. Onun dışında geçen dönemde biliyorsunuz düşük oy alındı diye büyükşehir belediye başkanımız oraya ziyaretlerde bulunmuştu. Onun da etkisi olmuştur. Ama Türkiye'nin genelinde şöyle bir şey var iki şeyden bahsedebiliriz; Birisi mevcut iktidardan, onun yönetim şeklinden çok büyük rahatsızlık var. İnsanlarımız adaletsizliğe uğradıklarını, Türkiye'nin kötü insanlarımızın refah düzeyinin düştüğünü, yoksullaştıklarını, işsizliğin arttığını görüyorlar, bunu yaşıyorlar. Emeklilerin durumu ortada, çiftçilerin durumu ortada. Emekçilerin durumu ortada. Bunu insanlar yaşıyor ve buradan memnuniyetsizlik var ama diğer taraftan şunun da var olduğunun farkına varmak lazım. Çünkü muhalefet partilerine baktığınız zaman hemen hepsi küçüldüler. Ama CHP büyük bir oy artışıyla birinci parti oldu. Bu tamamen değişim hareketinden sonra CHP’nin sadece kadrosu değil aynı zamanda söylemleriyle de halka ulaştığını gösteriyor. Bunun sadece İzmir'de değil, Kiraz’da Dokuzlar köyünde değil, bütün Türkiye'de olduğunu unutmamak lazım. Ama bunun bize yüklediği sorumluluğun da farkındayız. Ülkemizi içinde bulunduğu bu sıkıntılardan açıkçası bu bataklıktan çıkaracağına inanıyorum partimizin. Burada Genel Başkanımıza özel olarak tebrik etmemiz gerektiğini, alkışlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ama tabii ki onun önderliğinde milletvekillerimiz, parti meclisimiz, il örgütlerimiz, ilçe örgütlerimiz, herkes inanarak mücadele etti. Bunu 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra yaşamak bizim için çok değerli. Halkımızla tekrar buluştuk. Tekrar kenetlendik. Önümüzdeki seçimi bekliyoruz artık. Ben bundan sonra iyi belediye başkanlığı yapacağım. Benimle beraber çalışan arkadaşlarımız yerel yönetimlerde üzerine düşeni yapacaklar. Milletvekillerimize daha çalışacak. Parti örgütümüze daha çok çalışacak. Biz yürekten inanıyoruz. Önümüzde ne zaman olacaksa o genel seçimi bekliyoruz.  İktidarı alacağız. Ve Türkiye'deki o adil insanlarımızın hak ettiği yönetimi insanlara umut verecek yönetimi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞENOL ASLANOĞLU: İKTİDAR HER SABAH HANGİ GÜN GİDECEĞİNİ DÜŞÜNEREK UYANACAKTIR

CHP İl Başkanı Aslanoğlu, yerel seçim zaferinin CHP’nin genel seçimlerdeki iktidarının ilk adımı olduğunun altını çizere,k “Çok güzel bir sabah uyandık. 14 Mayıs’tan sonra umudunu yitirmiş gençlerimiz bu sabah büyük bir umutla gözlerini açtılar. Dünden beri gelen tüm telefonlarda vatandaşlarımızdan, halkımızdan o kadar güzel duygular bize akıyor ki… Bu duyguları vatandaşlarımıza yaşatan başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere tüm partililerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra iktidar her sabah hangi gün gideceğini düşünerek uyanacaktır. Bir seçim biter. Öteki seçimin başlangıç günüdür. CHP’nin iktidara emin adımlarla ilerlediğini düşünüyoruz” dedi.

ONUNLA GURUR DUYUYORUZ

İzBB’nin yeni başkanı Tugay’ı da övgü dolu sözlerle tebrik eden Aslanoğlu, “Bu süre boyunca partili kimliğini hep en üst planda tutan bir adayımız oldu. Onunla gurur duyuyoruz. CHP’li kimliğini tüm vatandaşlarımıza yaşattı. Cemil Başkanımızı tebrik ediyoruz. İzmir’e çok yakışacak. Cemil Başkan adaylığı boyunca basmadık toprak bırakmadı. Müthiş bir enerji ve coşkuyla çalıştı. Yolu açık olsun. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.